Gert Verheyen na PSG-Manchester City: "Het grote gelijk van Guardiola"

  Pep Guardiola, de coach van City.

  Manchester City staat op een zucht van een eerste Champions League-finale in de clubgeschiedenis. Hoe slaagde het er tegen PSG in om vanuit een schijnbaar hopeloze situatie het tij toch nog te keren? Proximus-analist Gert Verheyen geeft de antwoorden.

  "Het was duidelijk een wedstrijd met 2 gezichten, waarbij PSG beter was in de eerste helft en op voorsprong kwam en City niet in staat leek daar iets aan te veranderen", zag Gert Verheyen, analist voor Proximus Sports.

   

  "De spelers van City leken hun dagje niet te hebben. Bovendien speelden ze zonder diepe spits. We dachten: "Hoe gaan zij hier een goal maken? Ze komen niet aan een kans en komen met te weinig spelers in de 16.""

   

  "Maar in de tweede helft draaien ze het toch om: hogere intensiteit en een hogere balcirculatie, die PSG frustreerde. PSG raakte de bal niet meer en haalde zelfs de middenlijn niet. Ze hadden de goal van City net zo goed in de middencirkel kunnen zetten."

   

  "Na de 1-1 zagen we ook geen reactie van PSG. Het scenario van de wedstrijd lag toen al vast. Die 1-1 was een gelukje, maar die 1-2 mag PSG zich toch aanwrijven, met die muur die openging. Ook voor een doelman is dat frustrerend. Na die rode kaart was het natuurlijk helemaal voorbij."

  "Guardiola heeft lak aan de kritiek"

  Pep Guardiola maakte in het verleden al eens vreemde tactische keuzes in de eindfase van de Champions League en leek zijn keuze voor De Bruyne als valse 9 ook nu lange tijd te moeten bekopen.

   

  "Pep gaf al voor de match aan dat hij wist dat hierover commentaar zou komen, als City zou verliezen. Maar hij heeft lak aan die kritiek. En als je 1-2 wint, heb je het gelijk aan je zijde."

   

  De Bruyne is wel een beetje de dupe van die tactische keuze van Guardiola, ook al werd hij verkozen tot Man van de Match. "Hij had het moeilijk", vond Verheyen.

   

  "Hij komt steeds in de bal en draait goed door, maar hij heeft dan niemand voor hem staan om de bal aan door te geven. Vaak lopen er dan nog ploegmaats voorbij, maar dat was deze keer toch minder. Foden speelde bijvoorbeeld een mindere match."

  De Bruyne heeft als valse 9 niemand voor hem staan om de bal aan af te geven.

  Gert Verheyen

  "Grootste verdienste: Neymar en Mbappé muilkorven"

  Terwijl Bayern München zich geen raad wist met het dodelijke duo Mbappé/Neymar slaagde City er wel in de twee PSG-sterren te muilkorven. "Dat is nog hun grootste verdienste."

   

  "Als je kijkt naar de match tegen Bayern, dan kon je vaststellen dat zelfs een ploeg die zoveel balbezit heeft sowieso enkele counters van PSG moet toestaan. Maar City kon dat tot 1 counter beperken, in de 2e minuut na balverlies van Rodri. Dat was een zeer sterke prestatie."

   

  Moeten we PSG dan al afschrijven voor de terugmatch? "City pakt heel weinig goals in eigen huis. Ik zal niet zeggen dat het onmogelijk is, maar het wordt zeer moeilijk om daar 2 keer te scoren en er dan zelf geentje binnen te krijgen."

  Lees ook: