Ga naar de inhoud

Manchester City kan CL-finale al ruiken, De Bruyne scoort in Parijs met gelukje

 1. 31' - Geel - João Cancelo
 2. 15' - Doelpunt - Marquinhos (1 - 0)
 1. 86' - Geel - Kevin De Bruyne
 2. 83' - Verv. Leandro Paredes door Ander Herrera
 3. 80' - Verv. Ángel Di María door Danilo Pereira
 4. 77' - Rood - Idrissa Gueye
 5. 74' - Geel - Neymar
 6. 71' - Doelpunt vrije trap - Riyad Mahrez (1 - 2)
 7. 70' - Geel - Leandro Paredes
 8. 64' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 1)
 9. 61' - Verv. João Cancelo door Oleksandr Zinchenko
15'goal Marquinhos1 - 0
64'goalKevin De Bruyne1 - 1
71'free kick goalRiyad Mahrez1 - 2

Manchester City heeft een gouden zaak gedaan in de halve finales van de Champions League tegen PSG. Na een povere eerste helft stond het in de tweede helft alsnog op. De Bruyne, met een voorzet die in doel waaide, en Mahrez zorgden voor de ommekeer. PSG eindigde de match met een mannetje minder na rood voor Gueye.

PSG - Man City in een notendop:

 • Sleutelmoment: Meer dan een uur is er geen vuiltje aan de lucht voor PSG tot een voorzet van De Bruyne voorbij alles en iedereen in doel waait. Man City heeft bloed geroken en staat enkele minuten later zelfs op voorsprong. PSG heeft geen reactie meer in huis.

 • Man van de match: De Bruyne speelde zeker geen geweldige eerste helft, maar na rust was hij werkelijk overal bij betrokken. Met een stevige portie geluk tekende hij voor de gelijkmaker en ook nadien was hij bij nagenoeg elke City-aanval betrokken.

 • Opvallend: Man City scoorde tot vanavond nog nooit in de halve finales van de Champions League. Daar kwam in het Parc des Princes dankzij Kevin De Bruyne verandering in.

Gretig PSG terecht op voorsprong tegen slap City

Met bijzonder hoge verwachtingen trapte PSG de 'cash-clash' op gang tegen het Man City van Kevin De Bruyne. Het waren de Parijzenaars die in het eigen Parc des Princes bijzonder gretig oogden vanaf het eerste balcontact.

 

Neymar toonde zich meteen in de openingsminuten, de Braziliaanse steraanvaller zag na een knappe één-twee zijn schot gestopt worden door Ederson. De volgende kans was wel raak: Di Maria schilderde een hoekschop op het hoofd van Marquinhos die de bal staalhard in doel kopte.

 

PSG bleef het betere van het spel hebben, een kopbal van Paredes ging na een half uurtje spelen nog nipt naast. Aan de overkant mikte de vrijstaande Foden na een snelle tegenaanval onbegrijpelijk slap op Navas.

 

De 22 hoofdrolspelers doken met de terechte 1-0-tussenstand op het scorebord de catacomben van het Parc des Princes in. Man City had duidelijk nood aan wat meer beweging en snelheid om de wedstrijd in handen te nemen.

De Bruyne en Mahrez draaien rollen helemaal om

De motivatiespeech van Guardiola had zijn effect niet gemist want de bezoekers groeiden zienderogen in de partij. PSG  kon de bal nog moeilijk in de ploeg houden en Kevin De Bruyne nam de regie van de wedstrijd in handen.

 

Eerst ging een halve omhaal van de Rode Duivel nog een metertje over, maar een minuutje later was het wel raak. Een voorzet van KDB ging aan alles en iedereen voorbij waarna Navas zich liet verrassen: 1-1.

 

The Citizens hadden bloed geroken en gingen op zoek naar meer. Paredes beging een onhandige overtreding en Mahrez kreeg van De Bruyne de goedkeuring om aan te leggen voor de vrije trap. De Algerijn krulde de bal voorbij een slecht opgestelde PSG-muur, Man City stond plots helemaal op rozen.

 

In het slot van de partij kreeg Gueye ook nog een rode kaart na een smerige overtreding op Gündogan. Kansen vielen er niet meer te noteren. City trekt zo met 2 bijzonder kostbare uitdoelpunten naar Manchester,  PSG moet volgende week vol aan de bak.

Niet Mbappé of Neymar, maar De Bruyne was de grote man in de heenmatch

Kevin De Bruyne schittert met zijn MOTM-trofee

Bekijk het journaal van 13u met o.a. het CL-duel tussen PSG en Manchester City (1-2)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96. Einde wedstrijd. Het zit erop! City trekt met 2 uitdoelpunten in de rugzak terug naar Manchester. PSG begon beter en kwam terecht op voorsprong na kopbaldoelpunt van Marquinhos, maar City groeide in de match.  Na rust maakte De Bruyne met een gelukje gelijk en even later tekende Mahrez voor de 1-2. Gueye kreeg ook nog een terechte rode kaart na een aanslag op Gündogan.  .
 2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 94. De Bruyne legt nog eens aan voor een afstandsschot. Navas duwt zijn schot nog over de lat.  .
 4. tweede helft, minuut 93. Mbappé te makkelijk. Neen, het was niet de wedstrijd van Mbappé. De Fransman gaat veel te makkelijk liggen na een licht contract met Dias. Het zal niet meer voor vanavond zijn. .
 5. tweede helft, minuut 93. The Citizens staan op het punt om een geweldige bonus mee te nemen naar de terugwedstrijd. PSG had een uur lang zijn zaakjes onder controle, maar De Bruyne en Mahrez draaiden de rollen razendsnel om.  .
 6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. tweede helft, minuut 89.
 8. tweede helft, minuut 88. Het is allemaal wat bitsiger geworden. Bij PSG maken ze ook niet echt haast om de bakens nog te verzetten. Met 10 lijkt een gelijkmaker er niet meer in te zitten. .
 9. Gele kaart voor Kevin De Bruyne van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 86
 10. tweede helft, minuut 85. De Bruyne komt te laat bij Danilo en krijgt daar een terechte gele kaart voor. Bij PSG willen ze een andere kleur zien, maar daar gaat de scheidsrechter niet op in. Mbappé krijgt ook nog een uitbrander voor zijn overdreven protest.  .
 11. tweede helft, minuut 85. Mahrez in het zijnet. De Bruyne krijgt nog steeds geen centimeter ruimte, maar Mahrez wel. De winger snijdt naar binnen en ziet zijn schot aan de verkeerde kant van de paal eindigen.  .
 12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Ander Herrera erin, Leandro Paredes eruit
 13. tweede helft, minuut 82. PSG had het al moeilijk om alle ruimtes dicht te lopen in de 2e helft en dat zal nu uiteraard niet meer veranderen. Mbappé en co zullen volgende week vol aan de bak moeten in Manchester. .
 14. tweede helft, minuut 80. De tranen staan in de ogen bij Gündogan. Guardiola maant Fernandinho aan om zich klaar te maken. Intussen brengt Pochettino er Danilo bij voor Di Maria. .
 15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Danilo Pereira erin, Ángel Di María eruit
 16. Rode kaart voor Idrissa Gueye van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 77
 17. Rode kaart Gueye. Exit Gueye en dat is de enige correcte beslissing van scheidsrechter Brych. De middenvelder was bezig aan een hele sterke wedstrijd, maar komt veel te laat bij Gündogan. Het ziet er slecht uit voor de Duitser. . tweede helft, minuut 76.
 18. tweede helft, minuut 75. De frustratie lijkt de bovenhand te nemen bij Neymar en co. Man City dat het heel moeilijk had voor de pauze is baas. Intussen eindigt een kopbal van Foden in de armen van Navas.  .
 19. Gele kaart voor Neymar van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 74