Oostende (5 mei) en Moeskroen (6 mei) komen volgende week voor het BAS

  Wordt er ook volgend seizoen 1A-voetbal gespeeld in de Diaz Arena van Oostende?

  Volgende week woensdag en donderdag zal het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zich over de dossiers van Oostende en Moeskroen buigen. De twee clubs hopen via het BAS alsnog in 1e klasse (A of B) te kunnen blijven.

  Oostende en Moeskroen geraakten niet door de keuring van de Licentiecommissie, waardoor ze dreigen teruggezet te worden naar de tweede amateurklasse.

   

  KV Oostende kon de Licentiecommissie niet overtuigen dat de continuïteit bij de club gegarandeerd is, naar eigen zeggen vanwege een onvolledig dossier. Het gaat onder meer om ontbrekende betalingsbewijzen voor de RSZ of de bedrijfsvoorheffing.

   

  Oostende maakt zich sterk dat het op 5 mei het BAS aan zijn kant zal krijgen. "We hebben geen structureel probleem, we hoeven dan ook geen geld te toveren", klonk het al.

   

  Bij Moeskroen hebben ze misschien wel zo'n financiële tovenaar nodig. Het wendt zich voor de 6e keer in 7 jaar tot het BAS, omdat het geen licentie kreeg vanwege allerlei schimmige geldstromen. Ook Moeskroen is ervan overtuigd dat het zijn licentie - voor 1B dan, want de club degradeert als laatste in de competitie - van het BAS wel zal krijgen.

   

  Voor 10 mei zal het BAS een uitspraak doen in beide dossiers. Daarna heeft het nog eens 10 dagen om een motivering openbaar te maken.

  Ook Patro Eisden en Wezet voor het BAS

  Behalve Oostende en Moeskroen verschijnen ook amateurclubs Patro Eisden Maasmechelen en USRL Wezet voor de arbiters van het BAS.

   

  Zij willen een licentie voor eerste nationale te bemachtigen. Wezet verdedigt zijn dossier komende vrijdag, Patro wordt op 12 mei verwacht. Een uitspraak in deze dossiers kan (en mag) wat langer op zich laten wachten.