Ga naar de inhoud

KVO trekt naar BAS in licentiedossier: "Iedereen mag vertrouwen hebben in goede afloop"

 di 20 april 2021 14:20

Volledig in lijn met de verwachtingen trekt KV Oostende naar het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) om alsnog een licentie voor 1A en Europees voetbal te verkrijgen. De club heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

Vorige week woensdag kregen KV Oostende en Moeskroen als enige huidige clubs uit 1A en 1B geen licentie voor volgend seizoen van de Licentiecommissie. KVO liet toen al verstaan dat er op financieel gebied volgens hen geen enkel probleem is. 

 

De buitenlandse eigenaars van de club zouden niet graag in hun financiële boekhouding laten kijken en daarom kon de Licentiecommissie geen correct beeld vormen.

 

Een kleine week later bevestigt KVO dat het naar het BAS trekt om zijn licenties voor 1A en Europees voetbal te krijgen. "De club gaat begin mei naar de zitting om de ontbrekende elementen aan te leveren. De club vindt het belangrijk te benadrukken dat er geen enkel structureel probleem is." 

 

"Haar dossier is inzake budget, inzake cash flow en inzake boekhouding op zeer stevige fundamenten gebouwd. De club moet geen geld toveren en heeft geen noodzaak aan creatieve uitvindingen om haar business case gestalte te geven."

 

"De club werkt constructief en sereen samen met de licentiemanager teneinde ervoor te zorgen dat zij met een positief advies van het licentiedepartement richting het BAS kan stappen." 

 

"De club wil elke fan, elke partner en elke belanghebbende partij gerelateerd aan onze club dus bevestigen én op het hart druken dat zij alle vertrouwen mogen hebben op een goede afloop met het bekomen van een licentie voor Europees voetbal en professioneel voetbal in 1A."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.