Vernieuwde Champions League levert vrouwenvoetbal viervoud aan inkomsten op

  Lyon won de laatste 5 edities van de Champions League.

  Het nieuwe format van de Champions League zal het vrouwenvoetbal financieel geen windeieren leggen. Het te verdelen bedrag bedraagt 4 keer zoveel als bij het huidige format.

  Vanaf volgend seizoen ondergaat de Champions League bij de vrouwen een metamorfose. In plaats van enkel knock-outs wordt een groepsfase geïntroduceerd met 16 teams.


  Net als bij de mannen zijn er sponsoren voor het hele evenement, zodat clubs niet afzonderlijk verbintenissen voor een wedstrijd met geldschieters kunnen afsluiten. Die sponsoren tasten een stuk dieper in hun geldbuidel voor het nieuwe format.

   

  Het te verdelen bedrag is ruim 4 keer zo hoog als het huidige. 23 procent daarvan zal naar niet-deelnemende clubs gaan in de beste nationale competities van Europa.

   

  "We laten hiermee zien hoe we de belangen van de sport op de lange termijn behartigen", zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.     

  De UEFA heeft ook maatregelen heeft genomen om de speelsters beter te beschermen. Zo kunnen clubs in de Champions League hun selectie vanaf volgend seizoen op elk moment aanpassen om speelsters tijdelijk te vervangen bij zwangerschap of zwangerschapsverlof.