Crossgekke organisator van WK veldrijden stapt op: "Maar WK staat niet op losse schroeven"

  Sven Nys en Brook Watts hebben een goeie band.

  De veldrijders maken volgend jaar de oversteek naar de Verenigde Staten om de regenboogtrui te bemachtigen. Maar het WK in de VS valt nu zonder organisator. Bij de UCI betreuren ze de koersverandering, maar maken ze zich geen zorgen.

  De naam Brook Watts doet (wellicht) niet meteen een belletje rinkelen bij elke sportliefhebber, maar trouwe kijkers van DNA Nys hebben de Amerikaan af en toe zien opduiken in de tv-reeks.

   

  Watts is een veldritgekke Amerikaan die een goeie band heeft met Sven Nys. Hij organiseert crossen in de VS en komt af en toe een kijkje nemen in ons land.

   

  Watts was ook de sterke man achter de organisatie van de Wereldbekermanche in Fayetteville (13 oktober 2021), wat meteen ook de generale repetitie is voor het WK van eind januari 2022 op dezelfde locatie.

   

  Maar de crossfan Watts heeft op Instagram laten weten dat hij zich terugtrekt uit de organisatie. Er was al een tijdje commotie over gevoelige politieke en sociale thema's.

  "Alles zal vlot verlopen"

  Brook Watts is uiteraard geen onbekende voor de UCI. In samenwerking met de UCI bracht Brook de UCI Wereldbeker naar Las Vegas en de Amerikaan is ook lid van de UCI CX commissie.

   

  "We ontvingen de communicatie van Brook Watts ‘in primeur’ en verwachten een officieel schrijven van Expierence Fayetteville hieromtrent. Voor alle duidelijkheid: het contract voor dit WK is opgemaakt tussen Experience Fayetteville en de UCI, niet met Brook zelf", klinkt het bij de UCI.

   

  Zit de UCI nu met de handen in het haar na het afhaken van de WK-promotor? "Niet noodzakelijk, samen met Expierence Fayetteville en de steun van de nationale federatie in de Verenigde Staten, USA Cycling, zal alles vlot verlopen. Het project staat niet plots op losse schroeven", zo bevestigt UCI Sport Directeur Peter Van den Abeele aan onze redactie.