De sterren voor de Waalse Pijl: Roglic en Pidcock met kop en schouders

De keuze van onze jury.

Ook voor onze wielerjury zit het voorjaar er bijna op, maar ze mogen hun glazen bol nog niet opbergen. Wie beschikt volgens hen over de beste kaarten voor de Muur van Hoei? Zij selecteerden dit sterrenensemble. Opgelet: Tadej Pogacar (**) en Marc Hirschi (*) zijn van de (start)lijst gehaald na hun coronaverhaal.

***

Twee debutanten zijn de topfavorieten van onze reporters. Er wordt gezegd dat de Muur van Hoei (pas) helemaal op het lijf van Tom Pidcock geschreven is. Dat belooft! 

 

De Britse alleskunner wordt op papier vooral uitgedaagd door Primoz Roglic, nog een nieuwkomer in Hoei. Hoe gaat hij om met de loodzware finish? Wie in het Baskenland schittert, moet hier ook zijn vleugels kunnen uitslaan.

**

Op het tweede bankje vinden we met Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde twee routiniers in dit vak. 

 

De Fransman won 2 keer in Hoei, de Spanjaard liefst 5 keer. Alaphilippe zoekt nog naar zijn beste benen, Valverde lijkt die net op tijd gevonden te hebben.

 

De derde musketier is de derde avonturier uit de finale van de Amstel Gold Race. Maximilian Schachmann is wat zwaarder gebouwd dan zijn concurrenten, maar de Duitser werd hier in 2019 vijfde en kan dit terrein dus aan.

*

De winnaar van vorig jaar, Marc Hirschi, ontbreekt op de valreep, maar Benoît Cosnefroy en Michael Woods, de nummers 2 en 3 van 2020, verdienen wel een ster.

 

Dat geldt ook voor Mauri Vansevenant, die vorig jaar zijn visitekaartje afgaf met een lange aanval en een spectaculaire crash. Dit jaar lijken zijn benen nog beter.

 

Goeie benen, die zijn ook in het bezit van David Gaudu. De 24-jarige Fransman won een ritje in het Baskenland, waar Jakob Fuglsang dan weer vooral in de luwte rondreed. Maar de 36-jarige Deen wil graag beter doen dan zijn 2e plaats van 2019.