Karl Vannieuwkerke is uw gastheer voor Villa Sporza, Vive le Vélo en Spelen

  Met het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen belooft het een bijzonder drukke sportzomer te worden. Sporza brengt alles deze zomer tot in uw huiskamer, met Karl Vannieuwkerke als trouwe gastheer.

  Sport brengt mensen samen en verbindt. Zeker ook in coronatijden. De atypische sportzomer van 2021 wordt er toch een om naar uit te kijken. Met het EK voetbal en de Rode Duivels, de Ronde van Frankrijk én de Olympische Spelen in Tokio.

   

  Deze drie grootste sportevenementen van 2021 krijgen Karl Vannieuwkerke als gastheer. Hij loodst iedereen, van nieuwsgierigen tot sportliefhebbers, doorheen de sportzomer.

  Villa Sporza

  Net zoals bij het WK voetbal in 2018 wordt ook deze zomer voor het EK voetbal het sportdorp Villa Sporza opgetrokken onder de VRT-toren. Bij Sporza volg je alle EK-wedstrijden vanaf de eerste rij.

   

  De matchen van 18.00 uur worden live uitgezonden op Canvas, de topwedstrijden om 21.00 uur op Eén.

   

  Voor de omkadering bij de namiddag- en de vooravondmatchen is Maarten Vangramberen tot aan de start van de Tour gastheer met dienst. Voor de avondwedstrijden is dat Karl Vannieuwkerke, die vanaf de start van de Tour alle omkadering voor zich neemt.

   

  Karl zal opnieuw een reeks voetbalanalisten ontvangen en blijft gastheer tot en met de finale van het EK voetbal op zondag 11 juli.

  Zo zag Villa Sporza eruit tijdens het WK 2018.

  Vive le Vélo, maar niet naar Tokio

  Op zondag 11 juli, onmiddellijk na afloop van de finale van het EK voetbal, flitst Karl Vannieuwkerke naar de Ronde van Frankrijk om er vanaf dinsdag de laatste, en mogelijk beslissende week in de Tour, te volgen met Vive le Vélo op Eén.

   

  Sporza zal alle ritten rechtstreeks uitzenden. Met de eerste twee weken van de Tour vanuit het sportdorp aan de Reyerslaan voor of na het voetbal een wielerprogramma.

   

  De VRT was voor de verslaggeving over en rond de Olympische  Spelen uiteraard graag naar Tokio getrokken. Naast de live-uitzendingen van de meeste olympische disciplines zou Eén van daar een elke avond, Belgische tijd, een Olympische talkshow met Karl Vannieuwkerke brengen. Door de wereldwijde coronapandemie gaat dit niet door.

  We gaan vanuit een vaste locatie in Vlaanderen een soort Olympische Vive le Vélo in elkaar steken.

  Karl Vannieuwkerke

  "We blijven, een beetje noodgedwongen, in België", reageert Karl Vannieuwkerke. "Het was de bedoeling om in Tokio elke avond zoveel mogelijk Belgische atleten te ontvangen. Door de bijzonder strikte maatregelen kan dat nu allemaal sowieso niet. Dus blijven wij hier."


  "We gaan vanuit een vaste locatie in Vlaanderen een soort Olympische Vive le Vélo in elkaar steken. We gaan praten met onze atleten in Tokio, en ontvangen zelf experten, ex-Olympiërs en grote fans. Om naar uit te kijken!"