Belgian Cat Julie Allemand bij beste 5 van het seizoen in Frankrijk, MVP kan nog

  De 24-jarige Allemand had dit seizoen gemiddeld het meeste assists (7,7) in de Franse competitie.

  Belgian Cat Julie Allemand is opgenomen in de lijst van vijf beste speelsters van het voorbije seizoen in de Franse competitie. Dat heeft de Franse basketliga (LFB) vandaag bekendgemaakt. Allemand maakt zo nog kans om de titel van Speelster van het Jaar in de wacht te slepen.

  De Franse basketliga heeft vandaag een lijst met de 5 beste speelsters van het seizoen bekendgemaakt. Een mediapanel en de basketsters zelf stelden de 5-koppige lijst samen. Op die lijst is ook Belgian Cat Julie Allemand terug te vinden.

   

  De 24-jarige Julie Allemand maakte de voorbije maanden indruk bij haar team Montpellier. Allemand zorgde er mee voor dat Montpellier in het reguliere seizoen op een mooie vierde plek zal eindigen. Ook staat de Belgian Cat met haar club in de finale van de beker tegen Charleville-Mézières

   

  Allemand speelt een sterk seizoen in Frankrijk en deelde gemiddeld de meeste assists (7,7 per wedstrijd) uit van het kampioenschap. Ook was ze goed voor gemiddeld 11,8 punten en 4,9 rebounds.

   

  Naast Allemand werden ook de Amerikaanse Myisha Hines-Allen (Montpellier), en de Françaises Marine Johannès (Lyon), Valériane Vukosavljevic (Basket Landes) en Alexia Chartereau (Bourges) gekozen. Een van deze 5 speelsters krijgt komende donderdag de titel van MVP.