Promovendus Union vat werken aan om stadion klaar te maken voor Jupiler Pro League

  Union zal de laatste wedstrijd tegen Deinze in alle waarschijnlijkheid op het veld van KV Mechelen afwerken.

  1B-kampioen Union Saint-Gilloise is vandaag gestart met een aantal verbouwingen aan het Joseph Marienstadion. Zo zal de promovendus veldverwarming installeren, maar ook een nieuwe grasmat aanleggen en de lichtinstallaties vernieuwen. 

  Union verzekerde zich vorige maand al van de promotie naar 1A. Om de terugkeer naar 1e klasse in optimale omstandigheden te kunnen beleven, zijn een aantal werken aan het stadion nodig. 

   

  In een 1e fase zal veldverwarming aangelegd worden, zodat de Brusselaars ook met vriestemperaturen of in de sneeuw hun wedstrijden kunnen afwerken. Voor de bekermatch tegen Anderlecht eerder dit jaar moest Union nog warmteblazers inzetten om het gras te doen dooien.

   

  Zodra de veldverwarming er ligt, krijgt het Joseph Marienstadion ook een nieuw veld. Union kiest voor een hybride grasmat. 

   

  "Die ecologische mat is aangewezen voor sprankelend voetbal, maar ook duurzaam voor de lange termijn", klinkt het op de website van de kersverse eersteklasser.

  Nieuwe lichtmasten nodig voor licentie

  Ook de lichtmasten krijgen een opknapbeurt. De huidige lampen worden vervangen door LED-verlichting. Dat is nodig voor de licentie, want de lichtsterkte zal conform de 1A-voorwaarden opgetrokken worden van 800 lux naar 1.200 lux.


  Daarnaast kiest Union zo ook voor een ecologische alternatief, want het elektriciteitsverbruik zal naar beneden gaan door de nieuwe lichtinstallatie.

   

  Doordat de werken vandaag al van start zijn gegaan, is Union genoodzaakt om zijn laatste wedstrijd in 1B op een ander veld af te werken. De wedstrijd tegen Deinze (25 april) wordt waarschijnlijk op het veld van KV Mechelen gespeeld. "We wachten nog op toestemming van de lokale overheid", klinkt het.