Gilbert rijdt Waalse Pijl en L-B-L en wijzigt trouwdatum voor Parijs-Roubaix

  Het was voorlopig nog niet het seizoen van Philippe Gilbert.

  Philippe Gilbert zal 10 jaar na zijn zegereeks in 2011 starten in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De renner van Lotto-Soudal paste voor de Ronde van Vlaanderen door een mindere vorm, maar hervat binnen anderhalve week dus de competitie. 

  Philippe Gilbert begon het seizoen met ambities in de klassiekers, maar al snel draaiden de benen vierkant bij de oud-wereldkampioen. Na een tegenvallende Milaan-Sanremo en opgaves in zowel de E3 Harelbeke als Gent-Wevelgem besliste hij een pauze in te lassen. "Mentaal en fysiek niet fris", klonk de verklaring.

   

  Nu kondigde de Belg op Twitter aan dat hij binnen anderhalve week de competitie hervat in de Waalse Pijl, de koers die hij in zijn succesjaar 2011 kon winnen. Enkele dagen later zal hij ook Luik-Bastenaken-Luik rijden.

   

  "Ik ben blij jullie mee te delen dat ik zal starten in zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik", vertelt hij. "Zo kan ik het tienjarig jubileum vieren van die twee mooie zeges die ik op mijn palmares heb staan. Tot binnenkort!"

   

  Gilbert bevestigde ook deze zomer te zullen deelnemen aan de Tour.     

  "Ik moest mijn trouwdatum aanpassen door nieuwe plaats Parijs-Roubaix"

  De komende maanden zou Gilbert graag nog eens een wedstrijd winnen. Zijn laatste zege dateert van de Vuelta van 2019. "Maar ik ben wel realistisch genoeg om te beseffen dat ik in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik nog niet zal meestrijden voor de overwinning. Daarna kan het misschien wel", vertelde hij in het Eurosport-programma Bistrot Vélo.

   

  De voormalige wereldkampioen gaf ook nog mee dat de nieuwe datum van Parijs-Roubaix, 3 oktober, ten huize Gilbert niet erg hartelijk werd ontvangen. "We wilden de dag ervoor trouwen", lachte Gilbert. "Onze trouwdatum moest dus gewijzigd worden."

   

  "Dat was enerzijds een vervelend gevoel. Maar ik vind het ook leuk dat ik een extra kans krijg om te starten met het rugnummer 1. Ik heb ASO al lachend eens gevraagd of ze de datum niet nog eens konden wijzigen, maar dat ging niet."

   

  "Er resten me misschien nog maar een of twee kansen om te winnen en daarom wil ik alles geven en heb ik besloten ons huwelijk uit te stellen. We zullen zeker wel een ander goed moment vinden."