Ga naar de inhoud

Corona houdt Ellen van Dijk uit de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race

Van Dijk in betere tijden.

De Nederlandse wielrenster Ellen van Dijk moet verstek laten gaan voor de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race van komende week. Een coronabesmetting is de boosdoener, laat de oud-winnares van de Ronde van Vlaanderen weten op Instagram. 

De 34-jarige renster van Trek-Segafredo legt uit dat ze zich afgelopen zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen al niet al te best voelde en daarna ziek werd.     

 

"Ik ben blij met het uitstel van Parijs-Roubaix", schrijft ze. "Ik sta een poosje aan de kant omdat covid mij te pakken heeft gekregen. Ik voelde me niet goed in mijn vel in Vlaanderen en werd daarna ziek."

 

"Tot dusver heb ik alleen normale griepverschijnselen, dus hopelijk zit ik snel weer op de fiets. Geen Brabantse Pijl of Amstel Gold Race voor mij", besluit ze.

 

Echt schitteren lukte dit seizoen nog niet voor Van Dijk. De oud-winnares van onder andere de Ronde van Vlaanderen, het WK tijdrijden en Dwars Door Vlaanderen won dan wel de Healthy Ageing Tour, maar kon in de topklassiekers geen dichte ereplaats veroveren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.