Kevin De Bruyne blijft tot 2025 bij City: "Alle verwachtingen overtroffen"

  Kevin De Bruyne speelt sinds 2015 in het Etihad Stadium in Manchester.

  Manchester City en Kevin De Bruyne hebben elkaar gevonden in een contractverlenging: op z'n 29e tekent de sterkhouder tot 2025. De Rode Duivel speelt sinds 2015 in het Etihad Stadium. "De voorbije 6 seizoenen hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ik houd van de manier waarop we spelen", reageert de aanvallende middenvelder.

  De Bruyne kwam in 2015 over van Wolfsburg en maakt sindsdien het mooie weer voor die andere ploeg uit Manchester. En met succes: 2 titels, 1 FA Cup, 4 League Cups en 2 Supercups. In 2020 werd hij uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Engeland. In 255 duels was KDB goed voor 65 doelpunten en liefst 105 assists.

   

  "Ik kwam naar hier met grote verwachtingen, maar die zijn allemaal overtroffen", reageerde De Bruyne, die nog een deal had tot 2023, op de website van City. "Wij doen mee in elke competitie: voor de titel, voor de Champions League, voor de FA Cup en we doen dat op de juiste manier."

   

  "Ik houd van de manier waarop wij spelen. Ik zou niet weten waarom ik dat zou moeten veranderen. Ik kan niet gelukkiger zijn. Deze club is ingesteld op succes en biedt me alles om maximaal te presteren." 

   

  Een extra motivatie was het welzijn van zijn gezin. De voorbije 6 jaar kregen Kevin en zijn vrouw Michelle 3 kinderen. De 5 voelen zich heel goed in de stad in North West England.

   

  "Mijn gezin is natuurlijk erg belangrijk. Ik moet niet enkel aan mezelf denken, maar ook aan mijn vrouw en kinderen. Die zijn hier geboren en dus eigenlijk halve Mancunians."

   

  "Zij zijn gelukkig hier en ook mijn gevoel bij de club is heel positief. Een overstap naar een ander team zat helemaal niet in mijn hoofd, dus van mijn kant was het een vrij makkelijke beslissing."

   

  "Ik voel me trots dat ik hier al 6 jaar ben, het voelt hier als thuis. Ik speel het beste voetbal uit mijn carrière en ik denk dat er nog veel aankomt", klinkt De Bruyne heel tevreden. "

   

  "Dit is de langste periode dat ik ooit bij een club was. Dat ik op mijn leeftijd deze contractverlenging krijg (tot 2025) stemt me heel trots. Dit betekent dat ze vertrouwen in mij hebben tot ik erg oud ben in voetbaltermen..."

  (lees voort onder foto)

  "Nog 4 jaar team en jongere spelers helpen, de standaard moet hoog blijven"

  Pep Guardiola, sinds 2016 coach, speelt natuurlijk een belangrijke rol in het spel van De Bruyne. "Pep en ik zien het voetbal op dezelfde manier, onze doelen zijn dezelfde. Zo'n relatie hebben met een coach is heel belangrijk voor mij."

   

  "Mijn focus ligt nu op de huidige jaargang succesvol afronden met de prijzen die we verdienen." Het team doet nog mee om de Champions League, de titel, FA en League Cup. 

   

  Zijn trofeeënkast is dan wel al flink gevuld, maar De Bruyne blijft ambitieus: "Ik hoop dat ik mijn niveau kan aanhouden, maar daar heb ik wel vertrouwen in."

   

  "Fysiek ben ik altijd wel in orde geweest. Natuurlijk heb je hier en daar wel eens een blessure, maar dat overkomt iedereen."

   

  Ook in teamverband blijft De Bruyne de lat hoog leggen: "Ik hoop dat we het niveau van de voorbije 6 jaren kunnen behouden, waarbij we telkens konden meedingen voor de prijzen."

   

  "Het zal hard werken zijn om die standaard te behouden. Maar dat is wat ik de komende 4 jaar van mijn contract wil doen. Ik wil het team helpen te presteren en ook de jongere spelers helpen om beter te worden, tot de dag dat ik stop." 

   

  (lees voort onder foto)

  Txiki Begiristain (l) is sinds 2012 technisch directeur bij City.

  "Onweerlegbaar talent, op en top professioneel en buitengewoon toegewijd"

  De club zelf, bij monde van technisch directeur Txiki Begiristain, was eveneens blij dat het huwelijk voortging: "Zonder twijfel is Kevin een van de beste spelers ter wereld. Sinds hij naar City kwam, is zijn spelniveau opvallend constant."

   

  "Zijn talent is onweerlegbaar, maar hij is ook op en top professioneel en buitengewoon toegewijd aan de club. Hij zoekt nog heel de tijd naar manieren om zich te verbeteren, zijn benadering is het perfecte voorbeeld voor elke jonge speler die carrière wil maken."

   

  City had veel veil voor de contractverlenging, het gaat om de duurste deal uit de clubgeschiedenis en dat wil wel wat zeggen bij de rijke Engelse club. De Bruyne verdiende in zijn huidige contract 18 miljoen euro per jaar en dat wordt in het nieuwe meer." Details over de cijfertjes zijn niet bekendgemaakt.