Winnaar Kasper Asgreen: "Ik kreeg Mathieu van der Poel waar ik wou in de sprint"

  Kasper Asgreen klopt Mathieu van der Poel in de laatste meters.

  Kasper Asgreen (Elegant-Quick Step) heeft de perfecte finale gereden in de Ronde van Vlaanderen. "In het wiel van Mathieu van der Poel kon ik zelf beslissen wanneer ik aanging", doet de 26-jarige Deense winnaar zijn verhaal.

  Net als vorig jaar draaide de Ronde van Vlaanderen uit op een sprint tussen 2 koplopers. Deze keer nam Kasper Asgreen het op tegen Mathieu van der Poel.

   

  "Ik voelde me nog goed en besloot om op mijn spurt te vertrouwen", zei de winnaar na de grootste zege in zijn carrière. "In de laatste kilometer kreeg ik Van der Poel exact waar ik wou. In zijn wiel kon ik beslissen wanneer ik aanging."

   

  "Ik wil iedereen van de ploeg graag bedanken: mijn ploegmaats en mijn ploegleiders Tom (Steels, red) en Wilfried (Peeters, red). Dankzij hen hebben we de perfecte koers gereden. We kenden elke meter hier."

   

  Een week geleden triomfeerde Asgreen al in Harelbeke. "Wat een prachtige campagne!"

   

  Als Deen volgt Asgreen Rolf Sörensen op. Hij won de Ronde van Vlaanderen in 1997. "Na mijn overwinning in Harelbeke hebben we mekaar nog gehoord. Rolf heeft me nog tips gegeven", vertelde Asgreen.

  Wat een prachtige campagne!

  Kasper Asgreen

  Als Deense winnaar treedt Kasper Asgreen in de voetsporen van Rolf Sörensen (1997).

  "Hopelijk kan ik bijtekenen"

  Na de finish kreeg Kasper Asgreen meteen een dolblije Patrick Lefevere te zien. Breekt de teammanager zijn contract open? De huidige overeenkomst loopt tot eind dit jaar.

   

  "Patrick was erg blij", antwoordde Asgreen in de studio. "Hij werkt erg hard aan onze toekomst. Hopelijk kan hij over enkele dagen of weken iets aankondigen."

   

  "Ik teken graag een nieuw contract bij de ploeg, maar de prioriteit ligt bij het contract met de teamsponsors."

  Kasper Asgreen en Patrick Lefevere willen graag voort met mekaar.

  lees/bekijk ook: