Kasper Asgreen rondt indrukwekkende teamdominantie af, Van Aert mist de slag in E3

  E3 Classic
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 203.9 km
  location 12:29: Harelbeke - 17:13: Harelbeke
  trophy Kasper Asgreen
  einde
  startfinish
  0306090120150180203.9

   De E3 blijft in het bezit van Deceuninck-Quick Step. Na Zdenek Stybar in 2019 triomfeerde nu Kasper Asgreen in de mini-Ronde. Asgreen werd na een indrukwekkende solo gegrepen door een elitegroep, waar Van Aert moest passen, maar hij had nog een laatste pijl op zak gehouden voor de finale.

   VIDEO: Asgreen houdt stand en wint de E3 Saxo Bank Classic

   Zoals het tegenwoordig een goeie gewoonte is, werd er ook in de E3 Saxo Bank Classic bijna van start tot finish onophoudelijk oorlog gemaakt.

    

   De wind zorgde niet alleen voor een snelle, maar ook nerveuze openingsfase. In verschillende staties tippelden 12 renners weg, met daarbij ex-winnaar Niki Terpstra als opvallendste figuur.

    

   Op de Taaienberg, op meer dan 80 kilometer van de finish, bracht Deceuninck-Quick Step een eerbetoon aan Tom Boonen (die er steevast ging aanvallen) door met de hele ploeg een bom te droppen.

    

   Van Aert en Van der Poel toonden meteen dat ze goeie benen hadden. Jongens als Naesen en Van Avermaet leken verslagen, maar door een lekke band waaide Van Aert naar het peloton terug. Hierdoor moest hij zijn mannetjes opsouperen om toch weer te kunnen aansluiten. 

   VIDEO: Wolfpack valt massaal aan, Van Aert en Van der Poel volgen: "Daar is de eerste schifting"

   Van Aert past op Tiegemberg, Asgreen op de verrassing

   Van de windstilte na de samensmelting maakte Kasper Asgreen gebruik om stiekem weg te rijden. Een kansloze missie, zou je denken, op meer dan 60 kilometer van het einde.

    

   Maar de Deense kampioen was een serieuze brok waar de achtervolgers hun tanden moesten inzetten. Een brok waarin ze zich lange tijd leken te verslikken.

    

   Op het angstaanjagende duo Paterberg-Kwaremont kwamen de besten toch weer bovendrijven, met Van Aert, Van der Poel, Van Avermaet en Stybar. Samen reden ze naar een groepje met tegenaanvallers, waar Naesen en Sénéchal hun ploegmaats met plezier zagen komen.

    

   Dat gebeurde allemaal achter de rug van de onvermoeibare Asgreen, die met de Tiegemberg ook de laatste klim van de dag overleefde. Wie dat niet deed, was verrassend genoeg Van Aert. Die dacht een klap uit te delen, maar hij incasseerde zelf de uppercut na een counter van Van der Poel.

    

   Wat overbleef van de achtervolgers kwam alsnog bij Asgreen, die nu toch wel door zijn beste krachten zat. Toch? Toch niet. Op 5 kilometer van het einde profiteerde hij optimaal van wat chaos aan een verkeerseiland met een laatste aanval.

    

   Ploegmaats Naesen en Van Avermaet keken te veel naar elkaar en reageerden te laat, ook bij Van der Poel was het beste eraf. Sénéchal won nog vlot de sprint voor de 2e plaats, goed voor een 1-2 voor Deceuninck-Quick Step.

   VIDEO: Van Aert valt aan, maar moet passen: "Oei, oei, oei!"

   VIDEO: Asgreen probeert het nog een laatste keer op 5 km van de meet

   Rituitslag E3 Saxo Bank ClassicRituitslag E3 Saxo Bank Classic

   Fase per fase

   1. 17 uur 14. Ontgoocheld komt nu ook Lampaert binnen, samen met Benoot en Stuyven. Zijn ploegmaat heeft dan wel gewonnen, maar Lampaert reed voortdurend in het defensief. .
   2. 17 uur 13. In de groep van Van Aert is Hoelgaard nog weggereden voor een ereplaatsje. Van Aert zelf dringt niet echt aan. .
   3. 17 uur 12. Asgreen met de schreeuw! Kasper Asgreen schreeuwt het uit. Hij heeft het absoluut niet gestolen. Sénéchal klopt Van der Poel nog in de strijd om de 2e plaats. Een 1-2 voor Deceuninck-Quick Step. .
   4. 17 uur 11. 2e Deense zege. Het is een straf nummer van Asgreen, die al meer dan 50 kilometer solo had gereden voor hij nog een laatste cartouche verschoot. Hij zou na Søren Lilholt de 2e Deen worden op de erelijst van de E3. .
   5. 17 uur 10. Asgreen lijkt gaan vliegen. De prik van Van der Poel wordt meteen geneutraliseerd door de ploegmaats van de Deen. .
   6. 17 uur 09. Ze zijn hem kwijt. Hoe kun je dit als AG2R laten gebeuren? José De Cauwer.
   7. 17 uur 09. Het valt toch weer stil. Asgreen rijdt verder weg. .
   8. 17 uur 08. Van Avermaet! Een tegenaanval van Naesen draait op niets uit, maar even daarna is het aan Van Avermaet. Daar zit een stuk meer dash op. .
   9. 17 uur 07. Ik snap niet dat die mannen van AG2R zo lang gewacht hebben. José De Cauwer.
   10. 17 uur 06. Toch weer Asgreen! Asgreen heeft een tijdje kunnen uitpuffen van zijn inspanning in de wielen, maar zijn batterij is toch weer volgelopen. Hij schiet zijn wellicht laatste pijl af. Wie gaat hem halen? .
   11. 17 uur 06. Laatste 5 kilometer. Onder de constructie die de laatste 5 kilometer heeft hebben de koplopers meer dan een halve minuut. .
   12. 17 uur 03. Wie valt nog aan? Bij AG2R zijn ze in een sprint tegen Sénéchal en Van der Poel in principe geklopt. Welk plannetje tekenen Van Avermaet en Naesen nog uit? En wat doet titelverdediger Stybar nog? Werken voor Sénéchal? .
   13. 17 uur 02. Van Aert uitgeschakeld. We mogen stilaan een kruis trekken over de kansen van Van Aert. Vooraan is de samenwerking optimaal, achteraan moet het vooral van Van Aert zelf komen. Het trio Lampaert, Benoot en Stuyven volgt op 25 seconden van dat groepje. Mogelijk komen zij er nog bij, maar dan is het kalf al verdronken. .
   14. Situatie. Even een overzicht: vooraan zitten Van der Poel, Van Avermaet, Naesen, Stybar, Sénéchal, Asgreen en Van Baarle. Op zo'n 15 seconden zit Van Aert in de achtervolging met Hoelgaard, Haller, Turgis en Vermeersch als stoorzender. . 16 uur 58.
   15. 16 uur 57. Asgreen wordt ingelopen. Wat gebeurt er nu? Gaan Stybar en Sénéchal meteen meewerken? Of valt het even stil en kan Van Aert alsnog dichterbij komen? .
   16. 16 uur 57. Het is nu wel stilaan op bij Asgreen. Dat lijkt me maar logisch. José De Cauwer.
   17. 16 uur 55. Het groepje van Van Aert lijkt toch weer terrein te verliezen. Vergeet niet dat Asgreen nog altijd alleen voorop rijdt. Hij houdt de groep-Van der Poel nog altijd op 10 seconden. .
   18. 16 uur 54. Van Aert brengt zijn groep tot op 50 à 100 meter, maar hij kijkt naar zijn makkers om het laatste gaatje te dichten. Dan gaat het plots weer trager. .
   19. 16 uur 53. Sénéchal heeft een unieke kans om de E3 te winnen. José De Cauwer.
   20. 16 uur 52. Van Aert vraagt steun, maar krijgt die enkel van Hoelgaard. Dat lijkt niet voldoende. Vooraan is Van Baarle komen aansluiten. Naesen en Van Avermaet werken nu wel volop mee. .