Alejandro Valverde kan op zijn 40e toch nog altijd winnen

  Alejandro Valverde kwam solo aan in Estella.

  Voor de derde keer in zijn carrière heeft Alejandro Valverde (Movistar) de GP Indurain op zijn naam geschreven. Het is de eerste zege voor zijn team Movistar van dit seizoen en de eerste zege in anderhalf jaar voor de 40-jarige Valverde.

  In het weekend voor de Ronde van het Baskenland mag een deel van de tenoren traditioneel al wat warmdraaien in de GP Indurain. Nog nooit won een Belg deze koers over een glooiend parcours, maar Ben Hermans deed wel een verdienstelijke poging.

   

  Hij maakte deel uit van een kopgroep, die diende als springplank voor Alejandro Valverde. Zijn oude maat Luis Leon Sanchez bleef als enige over van het kwartet vluchters. Samen met Valverde ging hij de finale in.

   

  Vanuit de achtergrond kwam enkel nog de Kazakse kampioen Aleksej Loetsenko terug. Die had met Sanchez een ploegmaat voorin, maar ging gewoon op en over het duo.

   

  Valverde had schijnbaar zijn laatste troef gespeeld, tot hij alsnog een aas uit zijn mouw schudde en Loetsenko met een stevige prik achterwege liet. Voor Valverde is het zijn eerste zege sinds zijn ritzege in de Vuelta van 2019. Over 3 weken wordt hij 41 jaar.

  Uitslag GP Indurain

  1.  Alejandro Valverde (Spa) - 5u10'47"
  2. Aleksej Loetsenko (Kaz) op 6"
  3. Luis Leon Sanchez (Spa) - 15"
  4. Pello Bilbao (Spa) - 17"
  5. Elie Gesbert (Fra) - 18"
  6. Krists Neilands (Let) - 21"
  7. Bauke Mollema (Ned) - z.t.
  8. Jesus Herrada (Spa)
  9. Omar Fraile (Spa)
  10. Laurens De Plus - 30"