Van der Breggen en Van Vleuten krijgen 3 sterren van Sporza Wielerjury

  Speciaal voor de Ronde van Vlaanderen heeft Sporza ook een tienkoppige Wielerjury samengesteld voor de vrouwenkoers. Met Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten kwamen daar 2 logische topfavorieten uit. 

  ***

  Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat zijn ze ook bij de Sporza wielersterren. De twee toppers uit Nederland zijn volgens ons panel de topfavorieten voor de Ronde.

   

  Van der Breggen rijdt haar laatste Ronde van Vlaanderen en zal daar graag een tweede zege op haar palmares zetten. De wereldkampioen was in 2018 al de beste in Oudenaarde.

   

  Na winst in Dwars door Vlaanderen komt Van Vleuten ook met 3 sterren achter haar naam aan de start van de Ronde. Sinds haar zege in 2011 zijn enkel nog ereplaatsen haar deel geweest. Kan ze dit jaar opnieuw toeslaan?

  **

  Vorig jaar mocht Lotte Kopecky als derde mee op het podium en ook dit jaar is ze de koningin van de regelmaat: 2e in Gent-Wevelgem, 4e in de Omloop, Nokere en De Panne en winst in Le Samyn. Twee sterren zijn dus logisch.


  Marianne Vos mag je nooit uitvlakken en met haar zege in Gent-Wevelgem bewees de Nederlandse dat het met de vorm goed zit.

   

  In die Gent-Wevelgem sneuvelde Elisa Longo-Borghini pas in de slotkilometer, maar met winst in de Trofeo Binda én de 2e plaats in de Strade Bianche start de Italiaanse kampioene ook met vertrouwen.

  *

  SD Worx is de dominante ploeg dit jaar en dus is het niet verwonderlijk dat ook Chantal van den Broek-Blaak en Amy Pieters een ster achter hun naam krijgen. Van den Broek-Blaak won vorig jaar de Ronde, Pieters won dit jaar Nokere Koerse.

   

  Lisa Brennauer toonde dat ze in vorm is met haar derde plaats in Gent-Wevelgem, terwijl Katarzyna Niewiadoma in Dwars door Vlaanderen enkel door Annemiek van Vleuten van de zege kon gehouden worden. 

   

  Elizabeth Deignan, winnares in 2016 en tweede in 2014, bleef dit jaar nog wat onder de radar, maar kan zondag misschien ontploffen.

  De Sporza Wielerjury voor de Ronde voor vrouwen bestaat uit: 

  • Ruben Van Gucht
  • Ine Beyen
  • Lieselot Decroix
  • Marijn de Vries
  • Annelies Dom (ploegleidster Lotto-Soudal)
  • Danny Stam (manager SD Worx)
  • Eric van den Boom (manager Liv Racing)
  • Giorgia Bronzini (ploegleidster Trek-Segafredo)
  • Ronny Lauke (manager Canyon-SRAM)
  • Heidi Van De Vijver (ploegleidster Plantur-Pura)

  Lees ook: