Dopingschorsing houdt olympisch hamerslingerkampioen Nazarov weg uit Tokio

  Nazarov werd in 2015 ook vicewereldkampioen in Peking.

  Dilsjod Nazarov is voor twee jaar geschorst wegens doping. De regerende olympische kampioen hamerslingeren zal zijn olympische titel niet kunnen verdedigen op de Spelen in Tokio deze zomer.

  In september 2019 werd een staal van Dilsjod Nazarov van het WK 2011 in Daegu, waar hij 10de eindigde, hertest. Er werden toen sporen van turinabol, een anabole steroïde, teruggevonden. Hij werd meteen geschorst.

   

  Het Athletics Integrity Unit heeft nu bekendgemaakt dat de schorsing van Nazarov 2 jaar bedraagt. Dit wil zeggen dat de atleet uit Tadzjikistan tot en met september dit jaar niet mag deelnemen aan wedstrijden.

   

  De regerende olympische kampioen hamerslingeren kan zijn titel dus niet verdedigen op de Olympische Spelen in Tokio. Het goud van Nazarov op de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 was de enige olympische overwinning van Tadzjikistan als onafhankelijke natie.

   

  Alle resultaten die Nazarov van augustus 2011 tot augustus 2013 behaalde, worden geschrapt. Hij verliest zo zijn titel op de Aziatische kampioenschappen van 2013.