Stephen Curry en co krijgen rammel van de Lakers: "Dit is beschamend"

  LeBron James (r) trok aan het langste eind in het duel met Stephen Curry (l).

  In de NBA hebben de LA Lakers de Golden State Warriors van Stephen Curry getrakteerd op een flinke pandoering. Curry vestigde wel een clubrecord, maar had na de zware nederlaag weinig redenen om daar blij mee te zijn. "Op deze manier kun je niet verliezen", zuchtte hij.

  De LA Lakers gaan gebukt onder een blessuregolf, maar dat was er niet aan te merken op bezoek bij Golden State. Zelfs zonder grote namen als Anthony Davis en Marc Gasol walsten de bezoekers over de thuisploeg: 97-128.

   

  LeBron James tekende voor zijn 4e triple-double van het seizoen met 22 punten, 10 rebounds en 11 assists. Montrezl Harrell deed de Warriors ook veel pijn met 27 punten.

   

  Bij Golden State was sterspeler Stephen Curry een dag na zijn 33e verjaardag goed voor 27 punten. Met een assist aan Kelly Oubre Jr. in het 3e quarter verbrak Curry ook het clubrecord qua assists van de Warriors.

   

  "Dat is bijzonder, maar ik had het record toch liever in andere omstandigheden gepakt", verwees Curry naar de zware nederlaag. "Hier word ik misselijk van. Het is beschamend. Je kunt altijd een wedstrijd verliezen, maar niet op deze manier."

  Er werd wel gelachen bij de Warriors na deze airball van Kuzma:

  Alle uitslagen van maandagnacht:

  • Detroit - San Antonio 99 - 109
  • Brooklyn - New York 117 - 112

  • Golden State - LA Lakers 97 - 128
  • Charlotte - Sacramento 122 - 116
  • Washington - Milwaukee 122 - 133

  • Phoenix - Memphis 122 - 99
  • Denver - Indiana 121 - 106

  De stand in de NBA: