"Mister Michel" Verschueren is 90 jaar: "And I'm feeling good!"

  Michel Verschueren viert vandaag zijn 90e verjaardag. Geen groot jubileum voor de charismatische ex-manager van Anderlecht, wel een bescheiden feestje met zijn echtgenote. Sporza belde aan bij "Mister Michel" met een taart, weliswaar niet met 90 kaarsjes.

  We overvallen Michel Verschueren een beetje, want hij komt de deur opendoen in zijn kamerjas. Maar zelfs dan nog blijft hij een trots toonbeeld van levensvreugde. En de Zilveren Vos spreekt nog altijd met een zilveren tong.

   

  "Hoe vind je zelf dat ik eruit zie?", stelt hij een retorische vraag aan onze reporter. "Ik ben nog elke dag bezig. I'm feeling good!"

   

  Ook het verstand van Verschueren is nog scherp. Op de vraag waarom hij de controverse nooit uit de weg ging, antwoordt hij gespeeld verontwaardigd: "Hey hey! Kalm, hé!"

   

  Mister Michel mag dan al vele jaren geleden de deur bij Anderlecht achter zich dicht getrokken hebben, zijn hart blijft kloppen voor paars-wit. "Ik ben levenslang fan. En ik heb de mooiste periode meegemaakt."

   

  "3 Europese finales en het aantal titels kan ik al niet meer tellen. 34 nietwaar? Daarvan heb ik er zeker meer dan 20 beleefd."

   

  Waarna hij ongevraagd enkele hoogtepunten uit zijn carrière opsomt. "Ik heb de G van geuze, God, geld en geluk hebben binnengebracht. De bank (Generale Bank) die meer dan 25 jaar bij ons is gebleven. En mijn grootste voldoening is dat ik van meneer Constant (Vanden Stock) een stadion heb mogen bouwen."

  "Moet het alleen met mijn vrouwtje vieren"

  Die gouden tijden zullen op korte termijn niet herleven bij Anderlecht, al heeft Verschueren er wel een goed oog op. "Kompany heeft nog wat ervaring nodig als trainer, maar dat is een wereldvedette en een intelligente man. Ik geloof in hem."

   

  Een ticket voor Play-off I zou een mooi verjaardagscadeau zijn voor Mister Michel. Maar voorlopig moet hij het dus doen met de taart van Sporza. "Een groot feest zal het door corona niet worden. Ik zal het alleen met mijn vrouwtje moeten vieren."