Nog geen zekerheid over toekomst ploeg Lefevere: "In het leven kan alles gebeuren"

  De deadline voor hoofdsponsor Deceuninck ligt eind maart.

  Zien we volgend jaar nog de blauwhemden van Deceuninck-Quick Step in het peloton? Zekerheid over de toekomst van de succesformatie van Patrick Lefevere is er voorlopig nog niet. "De deadline ligt eind maart", vertelde Lefevere woensdag aan tafel in Extra Time koers.

  "Duidelijke deadline om situatie zoals in 2018 te vermijden"

  Met 8 zeges in het nog prille wielerseizoen staat Deceuninck-Quick Step alweer afgetekend aan kop in het klassement van de WorldTour-teams. Het succes van de ploeg van Patrick Lefevere lijkt zo ook in 2021 niet af te remmen, al is de toekomst van de succesformatie nog niet verzekerd.

   

  Hoofdsponsor Deceuninck gaat immers het laatste contractjaar (van 3 seizoenen) in. De handtekening voor een verlenging is er voorlopig nog niet, de deadline daarvoor ligt eind maart. Hoe kijkt ploegbaas Lefevere naar de situatie?

   

  "Met een hoofdsponsor alleen maak je natuurlijk geen ploeg", opent Lefevere aan tafel in Extra Time koers. "Ik heb niet het geluk dat ik één sponsor heb, zoals bijvoorbeeld Ineos of de sjeik van de Emiraten, die de hele ploeg draagt. Welke richting de onderhandelingen uitgaan? Als het moment daar is, zullen jullie het weten", blijft Lefevere mysterieus.

   

  "In het leven kan er vanalles gebeuren. Ik wou niet meer in dezelfde situatie komen als in 2018, daarom is die duidelijke deadline er. Of jullie me op 31 maart mogen bellen? Doe maar op 1 april", lacht Lefevere.

  Over het rondeplan: "Er is meer dan alleen Remco"

  De blauwhemden van Lefevere zijn traditiegetrouw dé ploeg van de klassiekers, al is sinds de komst van Remco Evenepoel ook in de grote rondes de ambitie (voor eindwinst) torenhoog. Hoe belangrijk is dat rondeplan voor de sponsors?


  "Er is niet alleen Remco in deze wereld, hé, maar natuurlijk is dat een belangrijke factor. Ik ben ondertussen 66 jaar en wil niet meer die stress beleven van drie jaar geleden, toen Deceuninck pas in augustus als sponsor op de proppen kwam."


  "Al een jaar lang word ik gestalkt door managers van renners, die duidelijkheid willen. Twee weken geleden wint Bagioli, wie hangt er twee dagen later aan mijn telefoon? Zijn manager. Een dag eerder won Ballerini de Omloop, wie belde me erna op? Zijn manager. Om maar te zeggen: een renner die traag rijdt zal niet om meer geld komen vragen."

   

  "Maar het rondeplan is er. Wat veel mensen vergeten: vorig jaar was onze ploeg al dé ploeg van de Giro, met onder andere João Almeida. Ook Mauri Vansevenant maakt deel uit van dat plan. Misschien dit jaar al in de Vuelta, al is het afwachten hoe hij evolueert. Maar het is niet toevallig dat ik niet al mijn eieren in één mand zal leggen."

  Evenepoel moet Lefevere op termijn een eerste eindzege in een grote ronde schenken.

  VIDEO: Lefevere geeft uitleg bij de toekomst van zijn ploeg