Belgian Cats zijn reekshoofd bij EK-loting en spelen groepsfase in Straatsburg

  De Belgian Cats zitten bij de loting voor het EK basketbal in de 1e pot. De Belgische vrouwen zullen hun wedstrijden in de groepsfase afwerken in Straatsburg.

  De loting voor het EK baskebal vindt volgende week maandag plaats. België zit als reekshoofd in pot 1 en ontloopt zo in de groepsfase al zeker toplanden als Frankrijk en Spanje, die samen het EK organisaren.

   

  Frankrijk mocht als co-organisator ook één land uitnodigen dat al zeker zijn thuismatchen in Frankrijk zal spelen. De Fransen kozen voor België, waardoor de Belgian Cats al voor de loting weten dat ze de groepsfase zullen afwerken in Straatsburg.

   

  Het EK basketbal vindt plaats van 17 tot 27 juni. In de groepsfase zijn er 4 poules van telkens 4 landen.