Mercedes en Hamilton mikken met gitzwarte bolide op 8e wereldtitel

  Het is zoeken naar verschillen met de bolide van vorig jaar.

  Met de Mercedes W12 E Performance hoopt Lewis Hamilton over Michael Schumacher te wippen met een achtste wereldtitel in de Formule 1. Aan de bolide is amper iets veranderd, geldt hetzelfde voor het klassement in 2021?

  De Zilverpijlen van Mercedes worden voor het tweede jaar op rij in het zwart geverfd, in teken van de strijd tegen racisme. Maar het ontwerp lijkt voor het overige sterk op de kampioenenbolide van 2020.

   

  Toch moet Mercedes het dit jaar zonder zijn Dual Axis Steering, of DAS-systeem, stellen. De FIA heeft het ingenieuze trucje verboden waarmee de stand van de voorwielen kan worden aangepast. 

   

  Maar met 7 constructeurstitels op rij, een record, blaakt Mercedes van het zelfvertrouwen. Met een 8e wereldtitel voor Lewis Hamilton, nog een record, wil de Duitse renstal zijn dominantie in het hybridetijdperk nog wat verlengen.

   

  Dat Hamilton in het tussenseizoen maar voor één seizoen verlengde bij Mercedes, deed wel wat wenkbrauwen fronsen. Volgens teammanager Toto Wolff was er "weinig tijd" om grondig te praten. Volgens Hamilton wil hij "niet te ver vooruit plannen".

   

  Ook Valtteri Bottas, die al 4 jaar vergeefs Hamilton het vuur aan de schenen probeert te leggen, begint aan zijn laatste contractjaar. Kan de Fin de Mercedes-bonzen overtuigen?