Hoogspringtalent Merel Maes (16): "Zolang het kan, wil ik blijven voetballen"

  Multitalent Merel Maes.

  Het gaat bijzonder snel voor Merel Maes: ze is amper 16, ze zet enorme stappen in het hoogspringen en ze stapt vandaag op het vliegtuig naar Polen, waar ze vrijdag in actie komt tijdens de kwalificaties van het hoogspringen op het EK indoor. "De finale halen als 16-jarige is niet echt mogelijk", blijft ze bescheiden.

  Merel Maes kreeg een weekje geleden te horen dat ze toch naar het EK indoor mag, maar ze sprong niet meteen een gat in de lucht.

   

  "Mijn eerste reactie was: ik wil dat niet, zeker toen ik wist dat ik zonder trainer zou moeten gaan", vertelt Merel Maes. De ruime Belgische delegatie wordt afgeslankt door begeleiders en trainers zo veel mogelijk thuis te laten.

   

  "Maar het is wel een mooie kans die je moet grijpen. Ik zou in Polen graag 1,85 meter willen springen (op het BK sprong ze 1,91 meter), maar ik weet niet hoe overdonderend het ginds zal zijn."

   

  "Ik heb nog nooit een wedstrijd in het buitenland gedaan en al zeker niet zonder trainer. Ik denk dat het bij de kwalificaties zal blijven. De finale halen is als 16-jarige niet mogelijk, denk ik."

  Ik denk dat het bij de kwalificaties zal blijven.

  Merel Maes over het EK indoor dat donderdag begint

  "Ik zou het al leuk vinden om gewoon naar de Spelen te gaan"

  Wie hoogspringen zegt in België, denkt natuurlijk aan Tia Hellebaut. "Ja, ik word veel vergeleken met Tia", zegt Merel Maes.

   

  "Ik zou zelf ook ooit graag naar de Spelen gaan. Daar staan zou ik al leuk vinden. Het podium, dat hangt af van mijn progressie. Maar ik vertrouw mijn trainer, die zegt dat 2 meter haalbaar is."

   

  Maes combineert het hoogspringen overigens met een voetbalcarrière bij de jongens van Vrasene. "Ik doe het al sinds mijn 7e en ik zie het momenteel nog niet zitten om te stoppen met voetballen."

   

  "Maar ooit moet die keuze gemaakt worden en het zou heel dom zijn om niet voor hoogspringen te kiezen. Zolang het kan, wil ik wel nog blijven voetballen."