Raymond Van Barneveld stunt met eerste toernooizege sinds comeback

  Raymond van Barneveld klopte Joe Cullen in de finale.

  In amper zijn derde toernooi sinds zijn comeback heeft Raymond van Barneveld voor een stunt gezorgd door Players Championship 3 te winnen. In Bolton was de Nederlander in de finale te sterk voor de Engelsman Joe Cullen.

  Raymond van Barneveld nam eind 2019 afscheid van de dartswereld, maar keerde begin dit jaar terug op de tour. Players Championship 3 was voor de 53-jarige Nederlander pas zijn 3e toernooi sinds zijn return in het profcircuit.

   

  In Bolton maakte Van Barneveld indruk met overwinningen tegen Rob Cross (PDC-4), Ian White (PDC-12) en Mervyn King (PDC-20). In de finale kreeg hij met de Engelsman Joe Cullen (PDC-16) de winnaar van Players Championship 1 tegenover zich. In een zenuwslopende partij haalde Van Barneveld het met 8-6.

   

  "Het klopte vandaag allemaal", sprak de vijfvoudige wereldkampioen (4x BDO, 1x PDC) na afloop. "Zo gefocust was ik de voorbije jaren nooit. Ik heb mijn kansen gegrepen. Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben."

  Belgen breken geen potten

  De Belgen deden het minder goed. Dimitri Van Bergh (PDC-10) wist als enige een wedstrijd te winnen, 6-4 tegen de Schot Ryan Murray (PDC-76), maar ging er dan in de tweede ronde ondanks een gemiddelde van liefst 111,9 per drie darts met 6-5 uit tegen de Engelsman Stephen Bunting (PDC-17), de BDO wereldkampioen van 2014.

   

  Van den Bergh hervatte deze week de competitie nadat hij op 9 februari geopereerd werd aan de kruisbanden van zijn knie.

   

  Geert De Vos moest in de eerste ronde met 6-5 zijn meerdere erkennen in de Australiër Gordon Mathers. Mike De Decker (PDC-88) verloor met dezelfde score van Scott Mitchell (PDC-119), die zich in 2015 tot BDO wereldkampioen kroonde.

   

  Kim Huybrechts (PDC-38) verloor ook al in een beslissende set van de Schot Ryan Murray (PDC-76) en dat ondanks een gemiddelde van 107,1.