Mathieu van der Poel toch in de Omloop HNB? Flanders Classics sluit deelname niet uit

  Krijgt de Omloop Het Nieuwsblad met Mathieu van der Poel toch nog een extra smaakmaker aan de start? De Nederlandse kampioen kon door een coronabesmetting bij zijn ploeg niet meer deelnemen aan de tweede rit in de UAE Tour en organisator Flanders Classics sluit niet uit dat Van der Poel alsnog zal afzakken naar Gent.

  Mathieu van der Poel zou tot zaterdag koersen in de Verenigde Arabische Emiraten en zou dus passen voor het openingsweekend.

   

  Maar aangezien dat plan gedwarsboomd is door een coronageval in zijn ploeg, staat de deur voor de Omloop toch weer op een kier.

   

  Dat zegt ook Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. "We zijn geen betrokken partij in de discussie, maar we geloven dat Van der Poel kan starten als dat in overeenstemming is met het protocol van de UCI en onze federatie", schrijft Van Den Spiegel op Twitter.