Wie haalt Play-off I ? "Match tegen KVO is sleutelmatch voor Genk"

  Met KV Oostende tegen Racing Genk op speeldag 26 morgen staat dit weekend een rechtstreeks duel geprogrammeerd tussen twee clubs die PO I willen halen. Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana schatten de kansen van de nummer 2 tot en met 6 in de stand in.

  "Clubs achter Antwerp profiteren vaak niet"

  Dat Club Brugge straks Play-off I haalt, daar lijkt niemand nog aan te twijfelen. De strijd om de drie andere tickets kan wel nog bijzonder spannend worden op 9 matchen van het einde.

   

  Vandenbempt: "Het is niet zo dat Antwerp momenteel een niveau haalt waarvan je kan zeggen dat ze de volgende 9 matchen er zeker 6 gaan winnen. Als je dichter bij het einde van de competitie komt zoals nu, dan worden je kansen natuurlijk groter." 

   

  "En ik denk wel dat ze het halen voor alle duidelijkheid. Waarom? Omdat spelers als Mbokani of Haroun terugkeren en zeker als ze Lamkel Zé in het gareel kunnen houden. Maar ik ben ook niet 100 procent zeker."

   

  Nzeyimana: "Ik zie Antwerp ook PO I spelen. Ze zullen ongetwijfeld  nog punten laten liggen, maar daar wordt dit seizoen niet altijd van geprofiteeerd door de clubs die achter Antwerp staan."

  "Het wordt kantje boord voor Genk"

  Racing Genk leek op een bepaald moment de belangrijkste belager van Club Brugge te worden, maar kende de laatste matchen een terugval. 

   

  Vandenbempt: "Het probleem van Genk is dat het kwetsbaar is. Als het goed draait, dan kunnen ze geweldig voetballen en een tegenstander overrompelen. Maar als ze wat in de problemen komen, dan missen ze spelers die de ploeg bij de hand nemen en opstaan. Heynen zou dat kunnen doen."

   

  "Het wordt dus toch kantje boord voor Genk om PO I te halen. De match tegen KV Oostende is een sleutelmatch. Als ze daar winnen, slaan ze een kloof die ze niet meer gaan afgeven. In die optiek was de zege tegen STVV in de beker heel belangrijk na het lesje tegen Anderlecht."

   

  "Het grote pluspunt van Genk is dat ze iemand hebben die straks 30 goals gaat binnen duwen tegen het einde van de competitie. Daarmee raak je natuurlijk wel een eind."

   

  Nzeyimana: "Genk zit in de situatie die je kon voorspellen nog voor John van den Brom kwam. Hij zei op zijn eerste persconferentie na zijn aanstelling dat hij de verdediging zou laten staan zoals het was, met drie achterin, omdat het goed ging. Nu loopt het niet met drie en ook niet met vier achterin. Ik ben benieuwd voor wat Van den Brom gaat kiezen en denk dat die keuze veel zal bepalen."

  Zet een halve Onuachu bij Anderlecht en ze zijn 100 procent zeker van PO I.

  "Anderlecht heeft nog een zwaar programma"

  Anderlecht zit in een positieve flow met drie zeges op een rij. Als het die flow aan kan houden, komt PO I dichtbij. Maar er zijn nog verschillende struikelblokken.

   

  Nzeyimana: "Als je kijkt naar het niveau dat ze halen als ze 100 procent zijn, dan is Anderlecht bij de 4 beste ploegen. Net als Genk, maar de prestaties van paars-wit zijn niet consistent. Dus wie kan iets met zekerheid zeggen over dit Anderlecht?"

   

  Vandenbempt: "Zet een halve Onuachu bij Anderlecht en ze zijn 100 procent zeker van PO I, want Anderlecht geeft weinig weg. Het probleem is dat ze geen doelpunten maken. Met de drie matchen op een rij die ze hebben gewonnen zijn ze misschien een beetje gelanceerd, maar hun programma is best nog zwaar met matchen op Standard en Antwerp en thuis tegen Club Brugge."

  Stress bij KVO ? Marges bij Standard?

  Vandenbempt: "KVO maakt meer indruk op mij dan Standard op basis van hun prestaties dit seizoen. Mijn voorbehoud zit in het feit dat ze momenteel zonder enige druk spelen. Alles mag en niets moet." 

   

  "Als ze op een bepaald moment in de top 4 komen, komt er automatisch toch stress bij kijken. Dan kan die ploeg het moeilijker krijgen, want ze hebben af en toe een offday."

   

  Nzeyimana: "Ik heb het gevoel bij KVO dat ze POI kunnen halen als alles meezit. Bij Standard heb je het gevoel dat ze alleen maar stappen vooruit kunnen zetten sinds de komst van Mbaye Leye. De vraag is hoe snel ze dat zullen doen. Standard heeft zoveel spelers die nog veel marge hebben voor verbetering, dat ik eerder aan hen denk voor PO I."

  Mijn voorbehoud bij KVO zit in het feit dat ze momenteel zonder enige druk spelen. Alles mag en niets moet.