Kersvers Cercle-coach Vanderhaeghe: "Wie nog negatief is, gaat eruit"

  Thomas Buffel en Yves Vanderhaeghe

  Cercle Brugge heeft met Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel zijn nieuwe T1 en T2 voorgesteld. De twee hebben een groen-zwart verleden en zijn blij met de kans die de Vereniging hen biedt.  Het duo is er rotsvast van overtuigd dat Cercle de kwaliteiten heeft om zich in 1e klasse te handhaven.

  Eerste werkdag voor Vanderhaeghe bij Cercle: "Kozen bewust voor een Belgische coach"

  Nauwelijks enkele dagen na zijn ontslag bij KV Kortrijk mocht Yves Vanderhaeghe voor het eerst de pers te woord staan als trainer van Cercle Brugge. "Ik heb bij Cercle mijn debuut in 1e klasse mogen maken en we trainen hier op het veld waarop ik vroeger altijd getraind heb. Toen ik vanochtend de parking opreed, voelde ik toch wat jeugdsentiment", vertelt Yves Vanderhaeghe.

   

  "Ik ben gecharmeerd door het project en de uitdaging om de jonge spelers beter te maken. Ik denk dat ik ook al wel bewezen heb dat ik dat kan. Ik wil in eerste instantie vooral veel geloof brengen. Ik geloof er echt in dat we het tot een goed einde kunnen brengen. Ik heb er enorm veel zin in."

   

  De bekerzege tegen OH Leuven was alvast een boost voor de spelers. "Chapeau voor wat ze daar getoond hebben", vindt Vanderhaeghe. "De sfeer was vanochtend positief. Ik zag veel jongens glimlachen. Wie nu nog negatief is, die gaat eruit."

   

  "Er komen nog 9 finales aan en we willen zoveel mogelijk winnen. Als ik onze kern bekijk, geloof ik dat we meer punten kunnen pakken dan tot nu toe het geval was. De kwaliteit is zeker aanwezig om er iets goeds van te maken. Dat mag natuurlijk met goed voetbal, maar momenteel ligt de focus op resultaten halen."

  Yves Vanderhaeghe stond vandaag voor het eerst op het trainingsveld bij Cercle.

  Voorzitter: "Opportuniteit met beide handen gegrepen"

  Thomas Buffel wordt de rechterhand van T1 Yves Vanderhaeghe. "Ik bedank Cercle Brugge voor deze kans", aldus Buffel, die tot nog toe assistent was van Jacky Mathijssen bij de Belgische U19 en die job ook zal blijven uitoefenen.

   

  "Ik heb erover gesproken met Jacky en Roberto Martinez. Roberto vond dat het een goeie stap zou zijn voor mij om me verder te onwikkelen als coach."

   

  "Ik wil hier ervaring, positivisme en honger brengen. Ik hoop de spelers individueel en als team een stukje beter te maken. Daar gaan we ons best voor doen."

  Roberto Martinez vond dat dit voor mij een goeie stap was om me verder te ontwikkelen als coach.

  Thomas Buffel

  Voorzitter Vincent Goemaere was maar wat trots dat hij met Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel twee trainers met een Cercle-verleden mocht voorstellen.

   

  "Het was een zeer moeilijke beslissing om Paul Clement te ontslaan, maar het was een geluk dat een trainer als Yves plots vrij was. Dan mag je niet te lang twijfelen, zeker als zo'n kanjer als Thomas hem wil vergezellen. We hebben die opportuniteit met beide handen gegrepen", zegt Goemaere.

   

  Ook technisch directeur Carlos Aviña was tevreden: "Sinds mijn eerste ontmoeting met Yves maandagavond ben ik overtuigd dat hij de juiste man is voor ons. Hij heeft persoonlijkheid en kan vertrouwen geven aan de spelers. Dat hebben we nu nodig. Het is een eer om hem hier te hebben."

  Vanderhaeghe: "Heb ooit mijn debuut in eerste klasse nog gemaakt bij Cercle Brugge"

  Goemaere: "Dit is het juiste signaal naar de fans toe"