Paulo Sousa volgt Brzeczek op en wordt nieuwe bondscoach van Polen

Paulo Sousa is voor het eerst bondscoach.

Robert Lewandowski en co hebben vanaf vandaag een nieuwe bondscoach, dat heeft de Poolse voetbalbond bekendgemaakt. De Portugees Paulo Sousa volgt Jerzy Brzeczek op, die eerder deze week onverwacht bedankt werd voor bewezen diensten. Voor Sousa is het de eerste keer dat hij een nationale ploeg zal coachen.

Paulo Sousa kwam als speler uit voor onder andere Benfica, Sporting Lissabon en Inter. Zijn grootste successen boekte hij bij Juventus en Dortmund waar hij tweemaal de Champions League won.

 

Later doorzwom de 50-jarige Portugees vele internationale waters als trainer. Zo coachte hij ploegen als Leicester City, Fiorentina en Videoton. Zijn laatste stop als coach was bij de Franse club Girondins Bordeaux. Daar werd hij vorig jaar ontslagen.

 

Polen doet komende zomer mee aan het EK, waar het land in een groep met Spanje, Zweden en Slovakije zit.