Dortmund-coach: "Geen Thorgan Hazard voor februari"

  Thorgan Hazard viel op 22 december uit tijdens een bekermatch.

  Borussia Dortmund kan de komende weken nog geen beroep doen op Thorgan Hazard. De Rode Duivel herstelt nog van een spierblessure die hij op 22 december opliep tijdens de bekerwedstrijd bij tweedeklasser Eintracht Braunschweig (0-2-zege).

  De aanvallende middenvelder was nog maar net hersteld van een dijbeenblessure, toen hij zijn rentree maakte in de beker. Daarbij liep hij een nieuwe spierblessure op.

   

  Hij zou verschillende weken nodig hebben om te herstellen. En die zijn nog niet voorbij. "Thorgans revalidatie is volop bezig en hij zit volledig op schema. Maar we gaan ervan uit dat hij niet terug op het veld staat voor februari", zei Dortmund-coach Edin Terzic voor het competitieduel van zaterdag thuis tegen rode lantaarn Mainz.

  Ook de onfortuinlijke Axel Witsel kwam kort aan bod. De middenvelder werd maandag geopereerd aan zijn gescheurde achillespees en staat voor een lange revalidatie.  "Jammer genoeg zal Axel Witsel, zoals iedereen weet, voor een lange tijd buiten strijd zijn. We duimen dat hij snel weer fit zal zijn", aldus Terzic.

   

  Borussia Dortmund staat na 15 speeldagen op de 4e plaats in de Bundesliga met 28 punten, 5 minder dan leider Bayern München.