Mikaela Shiffrin maakt komaf met droogte dankzij eerste slalomzege in meer dan een jaar

    Shiffrin triomfeert in de Oostenrijkse sneeuw.

    Skikoningin Mikaela Shiffrin (25) is helemaal terug. De Amerikaanse was vanavond de sterkste in de avondslalom van Flachau (Oostenrijk). Het is haar eerste Wereldbekerzege in haar favoriete discipline in meer dan een jaar tijd.

    Mikaela Shiffrin totaliseerde na twee runs een chrono van 1'47"92. Daarmee was ze 19 honderdsten van een seconde sneller dan de Oostenrijkse Katharina Liensberger. De Zwitserse Wendy Holdener vervolledigde het podium op 0"43. 

     

    De Slovaakse Petra Vlhova moest tevreden zijn met de vierde plaats, op 0"62. Ze behoudt wel met ruime voorsprong de leiding in de algemene WB-stand. Vlhova heeft 124 punten meer dan eerste achtervolgster Michelle Gisin. De Zwitserse werd dinsdag vijfde.