Nummer 1 Matthias Casse meteen uitgeschakeld op World Masters

  Matthias Casse (archieffoto).

  Matthias Casse heeft zich laten verrassen op de World Masters in Qatar. Zijn eerste kamp werd meteen het eindstation op het toptoernooi. De nummer 1 in de categorie tot 81 kg vloog eruit tegen de Zweed Robin Pacek (IJF-25).

  Een dik jaar geleden eindigde Matthias Casse op het hoogste schavot op de Masters, nu werd de titelverdediger meteen gevloerd.

   

  Casse liet zich in een lange kamp verrassen door de nummer 25 van de wereld Robin Pacek. De Zweed klopte hem in de extra tijd met een half punt.

   

  Rond minuut 3 zette een dominante Casse een aanval in. Een passieve Pacek rook zijn kans en pareerde met een worp, goed voor een waza-ari.

   

  Ook voor Sami Chouchi (IJF-24) waren de Masters snel afgelopen. Hij verslikte zich in de Italiaan Christian Parlati (IJF-20). Met een ippon maakte hij na 2 minuten een einde aan de kamp.

   

  Gabriëlla Willems (IJF-25) ten slotte vond niet echt een antwoord op het agressieve judo van Maria Bernabeu (IJF-19). Toen de Spaanse een minuut voor tijd een waza-ari kon scoren, was de kamp dan ook beslist.