Basketbalcompetities starten dit seizoen niet meer op voor amateurs

  Alle amateurcompetities in het basketbal vanaf de U14 worden dit seizoen stopgezet. Door de aanhoudende coronamaatregelen hadden de basketbalfederaties in ons land geen andere keuze. Kinderen tot 14 jaar en de profs kunnen wel in competitieverband blijven spelen.

  "De evolutie van de pandemie is van die aard dat een snelle heropstart van de competities zeer moeilijk wordt. Versoepeling van de maatregelen voor indoorsporten kunnen slechts op langere termijn volgen, wat maakt dat we een normaal en correct verloop van de competities met voldoende wedstrijden niet in het vooruitzicht kunnen stellen", verklaart Koen Umans de beslissing van Basketbal Vlaanderen.

   

  In samenspraak met AWBB, de Waalse basketbalfederatie, worden ook de nationale reeksen bij de mannen (Top Division Men) stopgezet. "Het stopzetten van de competitie betekent echter niet dat er geen basketbalaanbod meer zal zijn voor onze jeugdspelers en senioren van zodra dit terug mogelijk is", benadrukt secretaris-generaal Umans.   

   

  "De competities voor de jongste jeugdcategorieën (U8 tot U12) blijven doorgaan", zo meldt Umans. "Het is essentieel dat jongeren kunnen blijven sporten, ook als uitlaatklep in deze moeilijke tijden."

   

  "In een latere fase hopen we dat er vriendschappelijke wedstrijden en toernooien voor de oudere jeugdcategorieën en senioren opgezet kunnen worden. Zodra de maatregelen versoepeld worden, zullen we in samenspraak met onze clubs alles in het werk stellen om trainingen en recreatieve competitievormen op te starten. 3x3 basketbal is een van de mogelijke pistes, maar ook minireeksen bij jeugd en senioren zouden een mogelijk alternatief kunnen zijn."