Geen Federer in Melbourne: "Hij zei: 5 weken weg van mijn gezin, dat ligt achter mij"

  Roger Federer speelde zijn laatste match vorig jaar op de Australian Open.

  Roger Federer laat begin februari de Australian Open schieten. Zijn entourage liet enkele weken geleden verstaan dat de Zwitserse grootmeester nog niet fit genoeg is na zijn dubbele knieblessure, maar bij de organisatie klinkt een ander geluid. "Hij komt niet door de quarantaineplicht."

  Roger Federer ging vorig jaar tijdens de coronabreak twee keer onder het mes en de Australian Open komt te vroeg, zo gaf zijn entourage enkele weken geleden aan.

   

  Maar volgens Andre Sa, die instaat voor de communicatie met de spelers op de Australian Open, is er een andere verklaring.

   

  "Hij komt niet door de quarantaineplicht", vertelde Sa bij Eurosport. "Toen ik een maand geleden met hem sprak, waren er twee opties: met z'n familie afreizen en in quarantaine gaan of alleen naar Melbourne komen."

   

  "In het eerste geval zouden zijn echtgenote Mirka en hun 4 kinderen hun kamer niet hebben mogen verlaten. Die uitzondering geldt enkel voor de spelers tijdens hun training. Mirka ging niet akkoord met die regels."

   

  "Federer kon dus alleen komen, maar hij antwoordde: "Kerel, ik ben 39 jaar, heb 4 kinderen en heb 20 grandslamtoernooien gewonnen. De tijd dat ik gedurende 5 weken gescheiden ben van mijn familie, ligt achter mij.""