Roger Federer past dan toch voor de Australian Open

  Federer kwam voor het laatst in actie in januari 2020.

  Roger Federer (39) zal zijn rentree niet in Melbourne maken. De Zwitser herstelt van een dubbele operatie aan zijn knie en zijn zaakwaarnemer laat aan persagentschap AP weten dat de nummer 5 van de wereld het eerste grandslamtoernooi van het jaar laat schieten.

  Roger Federer speelde zijn laatste wedstrijd in januari van dit jaar. De Zwitser verloor in de halve finales van de Australian Open van Novak Djokovic en kampte toen al met problemen aan zijn knie.

   

  Federer ging onder het mes en profiteerde van de lockdown om ook een tweede ingreep te laten uitvoeren. Federer werkt momenteel aan zijn terugkeer in Dubai, maar een comeback in Melbourne wordt na veel vijven en zessen geschrapt.

   

  "Roger heeft beslist om niet deel te nemen aan de Australian Open (die op 8 februari van start gaat)", laat zijn zaakwaarnemer Tony Godsick weten aan persagentschap AP.

   

  "Hij heeft veel vooruitgang geboekt, maar op lange termijn is het een verstandige beslissing om terug te keren na de Australian Open."

   

  De entourage van 20-voudig grandslamwinnaar Federer start nu de gesprekken op met toernooien die eind februari afgewerkt worden en zal zo een nieuwe kalender in elkaar boksen.