Parijs-Nice telt (korte) tijdrit en keert terug naar La Colmiane

  De eindwinnaar van vorig jaar.

  Parijs-Nice moet van 7 tot 14 maart de eerste grote rittenkoers op Europese bodem worden. Het parcours werd vandaag onthuld. Vorig jaar werd de editie een dag vroeger dan gepland beëindigd door de ontluikende coronacrisis. Maximilian Schachmann was de eindwinnaar.

  De renners die een gooi willen doen naar de eindzege zullen vooral de 3e, 4e en 7e etappe moeten aanstippen.

   

  De 3e opdracht is een tijdrit van net geen 15 kilometer, de 4e dagtaak is een rit in de Beaujolais met onder meer een dubbele beklimming van de Mont Brouilly en een aankomst bergop.

   

  De voorlaatste etappe eindigt op La Colmiane, de klim die ook vorig jaar aankomstplaats was. Nairo Quintana won er met overmacht, Tiesj Benoot kwam voor de eindzege net te laat om Maximilian Schachmann te onttronen.

   

  Die etappe was de laatste koers voor een periode van enkele maanden, aangezien Parijs-Nice een dag voor de slotrit gestaakt werd door de coronacrisis en vrijwel de hele wereld daarna op slot ging.

   

  Over het deelnemersveld is nog niets bekend, al zou Primoz Roglic een rugnummer aanvragen. 23 ploegen zijn uitgenodigd: de 19 WorldTour-teams en Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic, B&B Hotels en Total Direct Energie.

  Parijs - Nice klassement

    naamploegresultaat
  1Maximilian SchachmannBOH27:14:23
  2Tiesj BenootSUN+18
  3Sergio HiguitaEF1+59
  4Vincenzo NibaliTFS+1:16
  5Thibaut PinotGFC+1:24
  6Nairo QuintanaARK+1:30
  7Rudy MolardGFC+2:03
  8Tanel KangertEF1+2:16
  9Felix GroßschartnerBOH+3:39
  10Søren KraghSUN+4:36

  De ritten op een rijtje: