Doncic en Antetokounmpo pakken uit in de NBA

  De 21-jarige Luka Doncic heeft nu al 26 triple doubles in een regulier NBA-seizoen.

  Het heeft tot de 7e match van het verse NBA-seizoen geduurd, vooraleer Luka Doncic - de jonge vedette van Dallas - zijn eerste "triple double" liet noteren, de 26e uit zijn carrière. De Sloveen trok zijn team in Houston over de streep (100-113). Bij Milwaukee schoot Giannis Antetokounmpo wakker met 43 punten tegen Detroit, goed voor een 125-115-zege.

  Dat Doncic een topper is, is al enkele jaren duidelijk. Op zijn 21e heeft niemand 26 keer de dubbele cijfers gehaald in 3 statistieken in het reguliere NBA-seizoen. Magic Johnson, de runner-up, zat op zijn 21e aan 13 TD's.

   

  Doncic kwam in Houston tot 33 punten, 16 rebounds en 11 assists. Hij kreeg de steun van bankzitter Tim Hardaway Jr (30 ptn, 7 rbs). Bij Houston kon James Harden (21 ptn, 10 ass) andermaal zijn stempel niet echt drukken.

  De match van Doncic:

  Greek Freak roert zich 1e keer

  Het begin van het seizoen liep ook nog niet echt lekker voor Giannis Antetokounmpo, de MVP van 2019 en 2020. De "Greek Freak" van Milwaukee schoot tegen Detroit eindelijk wakker. Zijn 43 punten (en 9 rebounds) waren nodig om de moedige Pistons te verslaan (125-115).

   

  De Bucks wonnen nu 4 keer tegenover 3 nederlagen, voor het eerst zitten ze boven het .500-gemiddelde, goed voor de 7e plek in de Eastern Conference.