Ondanks corona-alarm in Premier League (en bij City) gaat duel tegen Chelsea door

  De Premier League kreeg de voorbije weken het coronavirus op bezoek. Onder meer Manchester City en Fulham hadden het flink te pakken. De wedstrijd Chelsea-Manchester City gaat voorlopig wel door. 

  Guardiola: "Hebben minder contact met elkaar, want mogen niet in de kleedkamers"

  Vijf spelers van Manchester City testten nog positief op corona en zullen niet in actie komen tegen Chelsea. Dat liet coach Pep Guardiola weten op zijn persconferentie. 

   

  De wedstrijd tegen Everton van vorige week werd uitgesteld. "We hadden genoeg spelers om tegen Everton te spelen", zegt Guardiola.

   

  "We wilden ook spelen, maar op de dag van de wedstrijd hadden we nog meer positieve tests en informeerden we de Premier League. Ik belde Carlo Ancelotti (coach Everton) persoonlijk om het uit te leggen."

   

  De wedstrijd tegen Chelsea gaat voorlopig nog wel door. "We hebben nu wel minder contact met elkaar gehad, want de spelers mochten niet meer in de kleedkamers. Enkel op het veld om te trainen."

   

  "Maar het is wat het is. We hebben een goed team om te concurreren met een stug Chelsea."

  Lampard: "Kreeg de kans om de wedstrijd uit te stellen"

  Chelsea-coach Frank Lampard gaf dan weer mee dat er in de Londense club twee besmettingen zijn. Wie die personen zijn, gaf hij niet mee.

   

  "Ik heb de kans gekregen om de wedstrijd uit te stellen, maar die gaat voorlopig nog door. We weten dat er bij City verschillende besmettingen waren. Maar we hebben er zelf ook enkele, al zijn er geen spelers besmet."