Nederlandse journalist Öztürk: "Ik dacht: is dit Noa Lang of Neymar?"

  De transfer van Noa Lang is een schot in de roos.

  De sterke prestaties van Noa Lang bij Club Brugge zijn ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Zozeer zelfs dat hardop de vraag wordt gesteld of Ajax hem niet te makkelijk heeft laten gaan.

  Süleyman Öztürk bespreekt wekelijks de Nederlanders in het buitenland bij Voetbal International. Hij heeft Noa Lang dan ook op de voet gevolgd bij Club Brugge.

   

  "Ik zag hem bezig tegen Eupen en na een halfuur dacht ik: is dit Noa Lang of Neymar?", vertelt Öztürk bij vi.nl. "Natuurlijk is dat een beetje een vreemde vergelijking, want Neymar is een van de beste voetballers ter wereld.  Maar zijn manier van spelen doet er wel aan denken." 

   

  "Lang speelt ook zo flegmatiek. Af en toe een trucje te veel, maar hij heeft dat kennelijk nodig om zich lekker te voelen op het veld."

   

  "Hij had even een mindere periode, maar is nu een van de beste spelers van Club Brugge. Bij Twente en Ajax speelde hij aan de zijkant en dat beperkte hem. Nu heeft hij als nummer 10 meer vrijheid. Hij kan achter de verdediging duiken."

   

  "Je kunt je afvragen of Ajax geen behoefte had aan deze Lang op de 10. Dat is toch een positie waar ze de voorbije periode problemen hadden. Zelf wou hij niet weg, maar als de trainer je niet helemaal vertrouwt, moet je voor jezelf kiezen."

   

  "In Nederland had hij de reputatie een beetje een lastige jongen te zijn. Blijkbaar wordt dat in België beter aanvaard. Ze zien eerst de voetballer en dan pas de persoon. Lang heeft het daar dus geweldig voor elkaar."

  Lang naar het EK?

  Her en der gaan er stemmen op dat deze Noa Lang goed genoeg is om straks mee te gaan naar het EK. "Dat is zijn goeie vriend Justin Kluivert die dat heeft geopperd", zegt Öztürk. "Het zou kunnen dat ze hem meenemen als nummer 22 of 23, maar dit elftal staat toch vast en de nummer 10 van Oranje is Wijnaldum. Dat is een totaal ander type."

  2 goals en 1 assist van Noa Lang tegen Eupen