Brooklyn Nets geven visitekaartje af op kerstdag, Lakers boeken eerste zege

  Leiden Kyrie Irving en Kevin Durant de Brooklyn Nets naar uniek succes?

  Kerstmis in de NBA, dat betekent heel wat topaffiches. De Brooklyn Nets schreven een pittig kerstkaartje naar de concurrentie door de Boston Celtics van het terrein te blazen. De LA Lakers, de uittredende kampioen, rekende af met de Dallas Mavericks van Luka Doncic.

  De Brooklyn Nets werden nog nooit kampioen in de NBA en ze speelden de voorbije jaren voornamelijk een figurantenrol, maar met het duo Kevin Durant-Kyrie Irving hebben de Nets nu wel goud in handen.

   

  Durant miste het vorige seizoen door een blessure en hoewel hij nog niet op volle toeren draait, bewees hij met zijn 29 punten tegen de Celtics wel dat hij zijn oude niveau opnieuw kan halen. Uitblinker bij de Nets was Irving, die goed was voor 37 punten tegen zijn ex-team.

  LA Lakers werken de nul weg

  De LA Lakers verloren hun openingsmatch van het seizoen tegen de buren van de LA Clippers. Een tweede nederlaag op een rij konden ze LeBron James en co zich dus niet permitteren. Ze hadden geluk dat Luka Doncic, de sterspeler van de Dallas Mavericks, nog niet helemaal onder stoom is. Hij kon te weinig wegen op de match om het de Lakers écht moeilijk te maken.

   

  Anthony Davis was met 28 punten topschutter bij de Lakers. LeBron James zette 22 punten achter zijn naam en komt zo aan 383 punten op kerstdag. Enkel de betreurde Kobe Bryant doet met 395 punten nog beter.

  NBA op Kerstmis
  Miami Heat New Orleans Pelicans 111-98
  Milwaukee Bucks Golden State Warriors 138-99
  Boston Celtics Brooklyn Nets 95-123
  LA Lakers Dallas Mavericks 138-115
  Denver Nuggets Los Angeles Clippers 108-121