Eupen krijgt coronabrand onder controle en kan tegen Club Brugge spelen

  Eupen kan weer aan voetballen denken.

  Eupen zal zaterdag weer op een voetbalveld verschijnen. De laatste match van de 1A-club dateert van 6 december. Sindsdien werd de club getroffen door een felle corona-uitbraak, maar het aantal besmettingen is fors afgenomen. Intussen maakt Eupen zich zorgen over het schema van de komende weken.

  De voorbije weken werden de competitiematchen van Eupen tegen Zulte Waregem, Racing Genk en KV Oostende uitgesteld door een reeks besmettingen met het coronavirus in de spelersgroep.

   

  Een nieuwe testronde toont aan dat "slechts" 6 spelers nog besmet zijn, waardoor Eupen - weliswaar nog altijd gehavend - zaterdag aan de aftrap zal verschijnen in Jan Breydel.

   

  Het wordt voor Eupen het begin van een helse periode. De winterstop was sowieso al bijzonder kort, maar de nummer 12 in 1A moet ook zijn inhaalmatchen de komende dagen en weken afhaspelen.

   

  De club gaf nog mee dat de ploegarts een brief naar de Pro League gestuurd heeft om zijn bezorgdheid te uiten over het speelschema, goed voor 10 matchen tussen 26 december en 31 januari. 

   

  "Voordat de nieuwe data werden vastgelegd, maakte Eupen al zijn bezorgdheden over aan de Pro League rond de snelle opeenvolging van wedstrijden en dat na een onderbreking vanwege coronabesmettingen", klinkt het in een mededeling. 

   

  "Eupen vroeg hierbij om de uitgestelde wedstrijden naar latere data te verplaatsen. Onze arts Luis Lima benadrukte bij de Pro League dat spelers een hoger risico op blessures lopen als de belasting significant toeneemt binnen een zeer korte periode. Onze arts wees ook op andere risicofactoren, waarbij mogelijke laattijdige gevolgen na een corona-infectie die kunnen leiden tot een ontsteking van de hartspier."

   

  "Eupen heeft de Pro League gevraagd om de FIFA-richtlijn te volgen die stelt dat vooral in pandemietijden de gezondheid van de spelers moet primeren, ook al zorgt dit voor problemen bij het opstellen van het wedstrijdschema", besluit de club. "Ondanks onze grote bezorgdheid over de gezondheidsrisico's voor spelers zullen we uiteraard de kalender van de Pro League naleven."

  De kalender van Eupen:

  • 26/12: Club Brugge
  • 29/12: Zulte Waregem
  • 6/01: Racing Genk
  • 12/01: Oostende
  • 15/01: Anderlecht
  • 20/01: Beerschot
  • 23/01: KV Mechelen
  • 26/01: Antwerp
  • 30/01: Moeskroen