Arteta zwalpt verder met Arsenal: "We dreigen in grote problemen te komen"

  Mikel Arteta krijgt maar geen lijn in de prestaties van Arsenal.

  "When it rains, it pours." Een Engelse zegswijze die Arsenal-coach Mikel Arteta ondertussen maar al te goed kent. Na de slechtste competitiestart sinds 1974 volgde nu ook de uitschakeling in de League Cup. "We moeten het dringend omdraaien", zegt de Spanjaard.

  Arsenal kon zijn magere seizoen ook geen kleur geven in de League Cup. Tegen Manchester City ging het met 1-4 onderuit. Tel daar de 5 nederlagen in de laatste 7 competitiewedstrijden bij en je hebt een crisis.

   

  De druk op coach Mikel Arteta neemt toe, zeker met een confrontatie met Chelsea in het vooruitzicht. "We moeten dit dringend omdraaien", zei de Spanjaard. "Anders dreigen we in grote problemen te komen."

   

  "We naderen een moment dat ons seizoen zal bepalen. We hebben de middelen om de situatie om te draaien. Ik zie hoe hard mijn spelers hun best doen. Maar momenteel gebeuren er veel vreemde zaken en dat maakt het heel erg moeilijk."

   

  Arteta hoopt dat Arsenal tijdens de wintermercato wat versterkingen kan aantrekken. "We zijn de opties aan het bekijken. Maar door de coronapandemie is het geen voor de hand liggende situatie."

  Guardiola: "Arteta ontslaan zou grote fout zijn"

  Manchester City-coach Pep Guardiola steunt Arteta, die nog zijn assistent was. "Het zou een grote fout zijn als Arsenal eraan denkt om hem te ontslaan", zei de Spanjaard op de BBC. "Ik ken zijn kwaliteiten als mens en als trainer. Het is een kwestie van tijd voordat hij het goed zal doen."

   

  "Bij Manchester City hadden we een van de succesvolste ploegen in de Engelse geschiedenis en hij maakte daar deel van uit. Zonder hem was dat succes niet mogelijk geweest. Hij heeft gewoon tijd nodig."