Oostenrijkse topskiester vliegt door net tijdens afdaling

  Nicole Schmidhofer voor haar val.

  Skiliefhebbers hebben vanmiddag hun hart vastgehouden tijdens de eerste afdaling van het Wereldbekerseizoen. Nicole Schmidhofer (31) kwam met meer dan 100 km/u ten val in de Franse Alpen.

  Nicole Schmidhofer is een ervaren skiester uit Oostenrijk. De voorbije jaren won ze 3 afdalingen op het hoogste niveau, maar in Val-d'Isère ging het mis.

   

  In het laatste deel van de run verloor ze de controle na een sprong. Met meer dan 100 km/u vloog Schmidhofer van de piste en sneed ze met haar ski's door een van de veiligheidsnetten.

   

  De 31-jarige Oostenrijkse kreeg meteen de eerste zorgen toegediend. Na 15 minuten verliet ze de piste op een brancard, om koers te zetten naar het ziekenhuis. Volgens het Oostenrijkse team liep Schmidhofer verwondingen aan haar knie en in haar gezicht op.

   

  Schmidhofer was niet de enige die ten val kwam. Met afwisselend zonnige en schaduwplekken hadden de skiesters het moeilijk om zich te oriënteren op de snelle piste.

  Nicole Schmidhofer verlaat de piste op een brancard.

  Corinne Suter (26) won de afdaling in Frankrijk. Olympisch kampioene Sofia Goggia uit Italië strandde op 11 honderdsten van de Zwitserse. De 3e plaats ging naar Breezy Johnson uit de VS (op 0"20).