Spaanse Supercup: krijgen we een Clasico in de finale?

  De eerste Clasico van het seizoen werd gewonnen door Real Madrid.

  FC Barcelona neemt het in de halve finales van de Spaanse Supercup op tegen Real Sociedad, Real Madrid werd in de loting gekoppeld aan Athletic Bilbao. Een finale tussen Barca en Real behoort dus tot de mogelijkheden.

  De Spaanse Supercup wordt sinds vorig seizoen in toernooivorm gehouden. Het is niet meer een duel tussen de Spaanse landskampioen en bekerwinnaar, maar gaat tussen de nummers 1 en 2 van de competitie en de twee bekerfinalisten. 

   

  De finalisten van de Copa del Rey vorig seizoen waren de Baskische clubs Real Sociedad en Athletic. De eindstrijd is vanwege de coronacrisis nog altijd niet gespeeld. Real Madrid veroverde de landstitel, Barcelona eindigde als tweede in La Liga.

   

  De halve finale tussen Barcelona en Sociedad wordt op 13 januari gespeeld in Cordoba, die tussen Real en Athletic één dag later in Malaga. De finale is op 17 januari in Sevilla.

   

  De strijd om de Supercup vond vorig seizoen om commerciële redenen plaats in Saudi-Arabië. Real Madrid won daar in de finale via strafschoppen van stadgenoot Atlético