Zo ziet droomelftal met beste Gouden Bal-winnaars eruit

  France Football, het voetbalmagazine dat elk jaar de Gouden Bal uitdeelt, heeft een droomelftal opgesteld met de beste laureaten van de Ballon d'Or. 140 journalisten stemden voor hun ideale 3-4-3-opstelling.

  Tussen de palen staat Lev Jasjin, de doelman van de Sovjet-Unie die in 1963 als tweede keeper de Ballon d'Or won. 

   

  In het hart van de driemansdefensie staat de Duitser Franz Beckenbauer, die zijn grootste succesen boekte bij Bayern München. Hij wordt geflankeerd door de Italiaan Paolo Maldini op links en de Braziliaan Cafu op rechts.

   

  Met Lothar Matthaüs staat er nog een icoon van Bayern op het middenveld. Hij krijgt als verdedigende middenvelder het gezelschap van Xavi. Voor hun neus staan twee legendes: de Argentijn Diego Maradona en de Braziliaan Pelé.

   

  Dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in de voorhoede prijken, mag geen verrassing zijn. Met ook nog de Braziliaanse spits Ronaldo vormen ze een gevaarlijk trio.

   

  De Ballon d'Or, de meest prestigieuze individuele voetbalonderscheiding, wordt sinds 1956 uitgereikt. Dit jaar wordt vanwege de coronacrisis voor de allereerste keer geen Ballon d'Or toegekend.

  Zo ziet het eerste elftal eruit:

  Ook de tweede ploeg is niet mis:

  Ook het derde team barst van de kwaliteit: