Bert van Marwijk keert terug als coach van Verenigde Arabische Emiraten

  Vorig jaar in december werd zijn contract in de golfstaat nog ontbonden.

   Bert van Marwijk (68) keert terug als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft de voetbalbond van het land in het Midden-Oosten bekendgemaakt. 

  Van Marwijk, die met Nederland in 2010 de WK-finale bereikte, was vorig jaar ook al bondscoach van de golfstaat. Na een vroege uitschakeling op het toernooi om de Golf Cup werd zijn contract in december ontbonden. 

   

  Van Marwijk volgt de Colombiaan Jorge Luis Pinto op, die het 5 maanden volhield. De Nederlandse coach vervolgt met zijn nieuwe werkgever de WK-kwalificatie in maart. Die lag stil vanwege de coronapandemie.

   

  Van Marwijk was eerder ook bondscoach van Saoedi-Arabië en Australië.  Als clubtrainer was hij aan de slag bij onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburg. Als speler kwam hij uit voor onder meer Go Ahead Eagles, MVV en in België bij FC Assent.