Coronavirus grijpt om zich heen bij Eupen: nu al 18 besmettingen

    13 A-spelers en 5 stafleden zijn positief.

    Eupen-Zulte Waregem van vanmiddag kon niet doorgaan, omdat Eupen met 7 positieve A-kernspelers het coronaprotocol inriep. Vandaag maakte de club uit de Oostkantons bekend dat de situatie nog erger geworden is: er zijn liefst 18 besmettingen, 13 spelers en 5 stafleden.

    Morgenochtend staat een volgende testronde op de planning, meldt Eupen. De resultaten hiervan worden dinsdagmiddag verwacht. Dan kan Eupen vragen om de wedstrijd in de Jupiler Pro League van woensdag tegen KRC Genk uit te stellen.

     

    Er lijkt weinig twijfel over te bestaan dat de Oostkanners de aanvraag tot uitstel zullen indienen. Als minstens 7 A-kernspelers coronapositief zijn, mag een club volgens het protocol van de Pro League uitstel aanvragen.