Eupen telt 7 spelers met corona, dus geen Eupen-Zulte Waregem zondag

  7 spelers uit de A-kern van Eupen testten positief op corona.

  We waren er een tijdje van verlost, maar nu haalt het coronavirus toch opnieuw de kalender van de Jupiler Pro League door elkaar. De wedstrijd KAS Eupen-Zulte Waregem van zondag 16u is door de kalendermanager uitgesteld. Eupen vroeg een uitstel, nadat 7 spelers positief getest hadden. 

  Sinds deze week - met de inhaalmatch OHL-Moeskroen - hadden alle eersteklassers eindelijk weer hetzelfde aantal matchen (15) afgewerkt. 

   

  Moeskroen moest 3 inhaalduels afwerken, maar ook Waasland-Beveren en KV Mechelen (onder meer tegen Eupen) moesten inhalen, omdat er in hun A-kern minstens 7 spelers getroffen waren door het virus. En vanaf dat aantal mag een club volgens het coronaprotocol om uitstel vragen.

   

  Eupen kampt met 7 positieve coronagevallen, maakte de Pro League vanochtend in een persbericht bekend. "De kalendermanager besloot de wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum wordt later gecommuniceerd."

  Op hun eigen website bevestigen de Oostkantonners dat 7 spelers bij de coronatesting op woensdag en donderdag een positief resultaat kregen. Eén daarvan is de Braziliaanse verdediger Adriano, maar de andere namen zijn niet bekend.

   

  De nieuwe coronahaard komt heel ongelegen voor de kalendermanager van de Pro League. De komende weken volgen de wedstrijden elkaar in sneltempo op. Zo ontvangt Eupen woensdag al Genk (16 december) en staat zaterdag (19 december) de verplaatsing naar Oostende op het programma. De winterstop werd alvast ingekort om ruimte te vinden voor inhaalwedstrijden.

   

  Eupen-Zulte Waregem is de zevende wedstrijd uit de Jupiler Pro League die uitgesteld moet worden wegens Covid-19.