JPL opvallend: Sakala zet penalty om, maar krijgt tikken van ploegmaat Gueye

  Oostende-ploegmaats Gueye en Sakala wilden allebei de penalty nemen. De 2e won het pleit, de 1e liet hem dat toch nog eens voelen.

  Ook speeldag 15 in de Jupiler Pro League leverde weer een pak opvallende beelden op. Het akkefietje tussen de 2 Oostende-ploegmaats liep gelukkig voor hen goed af. Op andere velden werd er - figuurlijk en letterlijk - ook gebotst. Al dan niet met de hoekschopvlag. Voorts bieden we jullie nog wat fraai dribbelwerk aan.

  Sakala wint het elfmeterpleit van Gueye, maar heeft het gevoeld

  Toen 20 minuten voor het einde in KV Oostende-AA Gent de thuisploeg een strafschop kreeg, trokken zowel Fashion Sakala als Makhtar Gueye met een bal naar de strafschopstip. Na wat gepalaber won eerstgenoemde het pleit. 

  Gelukkig voor de Zambiaan zette hij de penalty om. Gueye kon het echter niet laten om hem nog eens de levieten te lezen: de Senegalees trok hem hard aan zijn keel naar achteren en gaf hem ook nog een paar tikken op zijn hoofd.

  Na de match was het akkefietje snel vergeten. Sakala: "Het belangrijkste was dat de bal erin zat. Ik was boos omdat Makhtar mij verkeerd begrepen had. We gaan als vrienden naar huis, maar we zijn eigenlijk altijd goeie vrienden. Soms moet je eens kunnen "vechten" op een veld. Dat heeft vandaag geholpen."

   

  Oostende-coach Blessin wil dergelijke discussie in de toekomst vermijden: "Het zijn allebei 2 grote persoonlijkheden en 2 goede spitsen. Iedereen wil scoren, dat is goed. Er was een kleine discussie achteraf, maar na een handshake was alles weer oké. Normaal gezien laat ik hen op het moment zelf beslissen wie de penalty wil nemen, maar we moeten een betere oplossing zoeken en een rangorde bepalen."

  Leuko ramt de bal in het gezicht van ploegmaat Mandjeck

  Ook bij Waasland-Beveren was er een incidentje tussen 2 ploegmaats, zij het onbedoeld: Leuko wilde de bal keihard ontzetten en deed dat van dichtbij in het aangezicht van Mandjeck. Die bekwam even aan de zijlijn en kon dan weer voort. 

  Frey en Agouzoul botsen met hoofden tegen elkaar, Frey moet verder met verband

  In dezelfde match was er nog een pijnlijke botsing tussen Waasland-Beveren-spits Frey en Moeskroen-verdediger Agouzoul. De 2 knotsten met hun hoofden tegen elkaar. De eerste moest met een hoofdverband verder. En gelukkig maar voor Waasland-Beveren kon hij voort, want hij maakte laat nog de 2-0.  

  Garcia doet een Vardy'tje

  In Club Brugge-STVV botste Garcia, op de huid gezeten door Dennis, al rollend de hoekschopvlag omver. Dat deed Jamie Vardy gisteren toch met iets meer stijl en overtuiging, al kostte dat de matchwinnaar van Leicester wel een gele kaart.

  Nurio vloert de lijnrechter

  In de buurt van de hoekschopvlag bracht Nurio in Oostende-Gent ook de lijnrechter in de problemen. Nurio trapte de bal weg tegen de benen van de man, die onderuitging.

  Maar genoeg "botsingen"... tot slot nog fraai dribbelwerk

  Sakala, onze penaltyheld van hierboven had eerder in Oostende-Gent nog een geweldige dribbel in huis. Jammer genoeg strandde die op de paal.

  In Beerschot-Eupen toverde bezoeker Konan N'Dri iets moois uit zijn sloffen. 

  En OHL-speler Xavier Mercier tot slot tikte de bal iets te ver van de voet in OHL-Cercle Brugge, maar loste dat fraai op.

  Bekijk hieronder alle doelpunten van het voorbije JPL-weekend: