Ga naar de inhoud

Cavani excuseert zich voor woord dat Suarez 8 duels schorsing opleverde

Cavani scoorde gisteren 2 keer tegen Southampton.

Manchester United-aanvaller Edinson Cavani zal de volgende keer extra op zijn woorden letten als hij iemand bedankt op Instagram. De spits gebruikte de woorden "gracias negrito", de Engelse voetbalbond heeft een onderzoek geopend.

Cavani: "Het was bedoeld als een hartelijke groet"

Na zijn 2 goals tegen Southampton kreeg United-invaller Edinson Cavani heel wat lofbetuigingen. Een van zijn volgers bedankte hij in zijn Instagram-stories met "gracias negrito!"

 

Maar dat schoot niet bij iedereen in het juiste keelgat. Cavani verwijderde het bericht uit zijn stories.

 

"Het was bedoeld als een hartelijke groet aan een vriend, ik wou hem bedanken voor de felicitaties", zegt de Uruguayaanse spits.

 

"Ik ben volledig tegen racisme en heb het bericht verwijderd zodra werd uitgelegd dat het anders kan worden geïnterpreteerd. Ik wil me hiervoor oprecht verontschuldigen."

Het is ons duidelijk dat er absoluut geen kwade bedoelingen achter Edinsons bericht schuilgaan

Manchester United

Manchester United beschermt zijn speler. "Het is ons duidelijk dat er absoluut geen kwade bedoelingen achter Edinsons bericht schuilgaan. Hij heeft zijn excuses aangeboden. Manchester United en al zijn spelers zetten zich volledig in voor de strijd tegen racisme."   

 

De bal ligt nu in het kamp van de de Engelse voetbalbond (FA), die beslist of Cavani een sanctie krijgt. De Uruguayaan riskeert een schorsing van minstens 3 speeldagen als de FA oordeelt dat er sprake is van racistisch taalgebruik. 

 

Cavani's vriend en collega bij de Uruguayaanse nationale ploeg Luis Suarez gebruikte het woord "negrito" in 2011 tegen Patrice Evra in de wedstrijd Liverpool-Manchester United. Hoewel Suarez zei dat het woord niet racistisch bedoeld was, werd hij uiteindelijk 8 wedstrijden geschorst.

De bewuste post van Cavani

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Suarez riep Evra in 2011 het woord "negrito" toe